Բժիշկը զգուշացրել է ձկան պահածո ուտելու սխալների մասին

Բժիշկը զգուշացրել է ձկան պահածո ուտելու սխալների մասին

Նույնիսկ պահածոյացված վիճակում ձուկը բավականաչափ պահպանում է իր օգտակար հատկությունները, սակայն հարկավոր է այն ճիշտ ուտել։ Ասել է գաստրոէնտերոլոգ Եվգենի Բելոուսովը։

Доктор Питер-ի հետ զրույցում նա զգուշացրել է տարածված սխալներից, որոնք մարդիկ թույլ են տալիս պահածոյացված ձուկ ուտելիս։

Նա նշել է, որ պահածոներ պատրաստելիս շատ աղ ու համեմունքներ են օգտագործվում։ Բելոուսովը բացատրել է, որ դա զգալիորեն մեծացնում է նատրիումի պարունակությունն արտադրանքում, և սննդակարգում պետք է լինի ավելի քիչ նատրիում, քան կալիումը, քանի որ հակառակ դեպքում օրգանիզմում խախտվում է ջրի աղի հավասարակշռությունը։

Բժիշկը պարզաբանել է, որ պետք է հաշվի առնել դրա պարունակած աղի քանակը, ուտելը շաբաթը մեկ կամ երկու անգամ։ «Պահածոյացման ստանդարտները նախատեսում են մեկից երեք տոկոս աղ, իսկ առողջ մարդու համար կերակրի աղի ընդունման նորման օրական երկու-երեք գրամ է: Ուրեմն պահածոյի կես բանկան էլ կծածկի [այդ քանակը]»,- զգուշացրել է բժիշկը։

Եվգենի Բելոուսովի խոսքով՝ ձկան պահածոներն ավելի լավ է օգտագործել բանջարեղենի և խոտաբույսերի հետ, օրինակ՝ աղցաններում, այդ թվում՝ տոնական: «Սակայն չպետք է յուղոտ ձուկը համատեղել օսլայի աղբյուրների հետ՝ կարտոֆիլ, եգիպտացորեն, ճակնդեղ կամ բրինձ»,- զգուշացրել է Բելոուսովը: