Դիետոլոգը խոսել է մայոնեզը կյանքի համար վտանգավոր մթերքի վերածելու պայմանների մասին

Եփվելու դեպքում մայոնեզը կարող է մահացու մթերք դառնալ, զգուշացրել է սննդաբան Սոֆյա Կովանովան։
Նա aif.ru-ի հետ զրույցում խոսել է սոուսը թունավոր ճարպի վերածելու պայմանների մասին։
Կովանովան նշել է, որ երբ միսը եփում են մայոնեզով, միսը պահպանում է իր հյութեղությունը, սակայն սոուսն ինքնին, երբ ենթարկվում է 100°C-ից բարձր ջերմաստիճանի, քայքայվում է և վերածվում է ճարպի և ջրի:
Ավելին, ճարպերն այս դեպքում կարող են դառնալ քաղցկեղածին և բացասական հետևանքներ առաջացնել ողջ օրգանիզմի համար, զգուշացրել է մասնագետը։
Սննդաբանն ուշադրություն է հրավիրել նաև այն փաստի վրա, որ խանութից գնված մայոնեզի փոխարեն տնական մայոնեզ օգտագործելը կհանգեցնի նույն վտանգավոր ազդեցությանը։