Նուռ ուտելն օգտակա՞ր է սրտի և բերանի խոռոչի հիվանդությունների դեպքում. պարզաբանում է բժիշկ Միխալևան

Նուռ ուտելն օգտակա՞ր է սրտի և բերանի խոռոչի հիվանդությունների դեպքում. պարզաբանում է բժիշկ Միխալևան

Էնդոկրինոլոգ Օքսանա Միխալևա նշել է, որ նուռն ունի հզոր հակաօքսիդանտ հատկություններ։

Բժիշկ Միխալևան զեկուցել է բազմաթիվ հիվանդությունների դեպքում նռան օգուտների մասին։ Ըստ մասնագետի՝ աշնանային այս մթերքի դրական ազդեցությունը կապված է բազմաթիվ կենսաբանական ակտիվ միացությունների պարունակության հետ։

«Համաձայն տարբեր հետազոտությունների արդյունքների՝ նուռն ունի հզոր հակաօքսիդանտ, հակամանրէային և հակաքաղցկեղային հատկություններ»,- տեղեկացրեց բժիշկը։

Միխալևան նշել է. կան հետազոտական ​​տվյալներ, որոնք ցույց են տալիս, որ նուռ ուտելն օգտակար է սրտի և բերանի խոռոչի հիվանդությունների դեպքում։ Այն նաև աջակցում է մարմնին, նրա իմունային համակարգին նյութափոխանակության համախտանիշի, էնդոկրին, ռևմատոլոգիական և ուռուցքաբանական հիվանդությունների դեպքում:

Միևնույն ժամանակ, նռան պինդ հատիկները ուտելու համար վտանգավոր են՝ դրանք կարող են վնասել աղեստամոքսային տրակտի լորձաթաղանթը։

Միխալևան նաև խորհուրդ է տվել հիշել, որ նուռը, իր բոլոր օգտակար հատկություններով հանդերձ, դեղամիջոց չէ՝ անիմաստ է նրա օգնությամբ բուժել այս կամ այն ​​հիվանդությունը։