Կայունացնում է արյան շաքարի մակարդակը, սրտի աշխատանքը․ նշվել են համեմունքներ

Կան բազմաթիվ օգտակար համեմունքներ, որոնց օգտագործումը կարող է բարելավել ուղեղի և այլ օրգանների աշխատանքը:
Ասել է ուռուցքաբան Լեոնիդ Դորոնինը Lenta.ru-ի հետ զրույցում։
Բժիշկը ամենահայտնի և առողջարար համեմունքն անվանել է սև պղպեղը։ Նա բացատրել է, որ համեմունքը պարունակում է պիպերին, որն ավելի ակտիվ է դարձնում ուղեղի նյարդային հաղորդիչները: Եվ դա իր հերթին բարելավում է հիշողությունն ու ճանաչողական գործառույթները։
«Օգտակար է սև պղպեղը քրքումի հետ համատեղելը, քանի որ պղպեղը կարող է մինչև 2000 տոկոսով մեծացնել կուրկումինի կլանումը»,- ասել է փորձագետը: «Քրքումը թեթևացնում է մարսողության խանգարման ախտանիշներն ու նվազեցնում սրտի հիվանդության վտանգը»:
Բժիշկը խորհուրդ է տվել օգտագործել նաև դարչին և կոճապղպեղ։ Նա առաջին համեմունքն անվանել է հատկապես օգտակար դիաբետիկների համար, իսկ երկրորդը խորհուրդ է տվել օգտագործել սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման և քրոնիկ բորբոքումների դեմ պայքարելու համար։
«Քրքումն օգնում է պայքարել դեպրեսիայի դեմ, լավացնում է հիշողությունը և նվազեցնում ցավը։ Կոճապղպեղը նաև մեծացնում է մարմնի կալորիաներ այրելու ունակությունը, ինչը նրան դարձնում է սննդաբանների սիրելին»,- ասաց Դորոնինը:
Դորոնինը նաև խորհուրդ է տվել մշկընկույզ ուտել, քանի որ այն պարունակում է միրիստիցին, որը բարելավում է հիշողության կարողությունը։ Բացի այդ, այս հետքի տարրը երկարացնում է նեյրոնների առողջությունը:
«Ընկույզը նաև ազդում է տրամադրության և հոգեբանական բարեկեցության վրա՝ մարդկանց ավելի դրական և կայուն դարձնելով: Այն նաև բարձրացնում է լիբիդոն, կայունացնում է արյան շաքարի մակարդակը և բարելավում սրտի առողջությունը»,- նշել է ուռուցքաբանը։