Ո՞րն է թեյի ամենավնասակար տեսակը

Ո՞րն է թեյի ամենավնասակար տեսակը

Թեյի տեսակի վերաբերյալ վնասակար որոշումը կախված է բազմաթիվ գործոններից, այդ թվում՝ նրա պատրաստման եղանակից, օգտագործման քանակից և առկա բաղադրիչներից։ Սակայն որոշ թեյեր կարող են պարունակել նյութեր, որոնք չեն համարվում առողջարար, օրինակ՝ թեյեր, որոնք պարունակում են շատ կոֆեին ( արաբական կամ կանաչ թեյի որոշ տեսակներ)։ Վատ ազդեցություն կարող են ունենալ, եթե դրանք օգտագործվում են չափից շատ, ինչպես գլխացավեր կամ անքնություն առաջացնելով։

Հաճախ օգտագործվող զանգվածային արտադրության  մրգային թեյեր - Դրանք կարող են պարունակել հավելումներ, որոնք գունանյութեր կամ շաքարեր են, որոնք կարող են վնասակար լինել առողջության համար։

Որոշ խոտաբույսերի թեյեր - Որոշ խոտաբույսեր կարող են ունենալ բացասական ազդեցություն որոշ մարդկանց վրա, հատկապես՝ եթե դրանց չափը գերազանցում է սահմանվածը։

Շաքարով կամ կոնսերվանտներով հարստացված թեյեր - Այսպիսի թեյերը կարող են շատ կալորիական լինել և վնասակար ազդեցություն ունենալ առողջության վրա։

Սննդաբան Եվգենի Արզամասցևն ասել է, որ քաղցր թեյն ամենամեծ վտանգն է ներկայացնում մարդու առողջության համար։ Փորձագետի խոսքերը հայտնում է Պետերբուրգյան օրագիրը։ Բժշկի խոսքով՝ քաղցր թեյը՝ շաքարով կամ նույնիսկ մեղրով, խանգարում է ածխաջրերի նյութափոխանակությունն օրգանիզմում։ Ըմպելիքն ինքնին դառնում է զտված ածխաջրերի աղբյուր, որոնք ավելի արագ են ներծծվում։ Սա կարող է հանգեցնել ավելորդ քաշի ավելացման և շաքարախտի զարգացման։