Ո՞ր մթերքների օգտագործումը կարող է կանխարգելել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

Ո՞ր մթերքների օգտագործումը կարող է կանխարգելել քաղցկեղի զարգացման ռիսկը

Քաղցկեղի կանխարգելման համար սննդակարգում կարևոր են մի շարք մթերքներ: Կան մթերքներ, կարող են օգնել առողջությունը պահպանել և քաղցկեղի ռիսկը նվազեցնել.

Սովորաբար բարձր մանրաթելային, հակաօքսիդանտ և վիտամիններ պարունակող մթերքներն են այդպիսիք, ինչպիսիք են բրոկոլին,  կարմիր պղպեղը, և հատապտուղները:

ԱԸնդեղենից՝  ընկույզները, սերմերը (օրինակ, չամիչ և քնջութ), որոնք հարուստ են առողջ ճարպերով, եգիպտացորենը,  կիտրոնը, որոնք բարձր են վիտամին C-ի պարունակությամբ:

Ձուկը, հատկապես խեցգետնային և օմեգա-3-ով հարուստ ձկները, կարող են օգնել մարմնի առողջությանը:

 Շատ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ կանաչ թեյը կարող է ունենալ քաղցկեղի կանխարգելման հատկություններ:

 Կաթնամթերքն ու մրգերն են, որոնք պարունակում են պրոբիոտիկներ:Սև շոկոլադը, կարմիր խաղողի հյութը կարող են ունենալ հակաօքսիդանտ հատկություններ:

Ուշադրություն դարձրեք, որ առողջ սնունդն ու ճիշտ ապրելակերպը (ֆիզիկական ակտիվություն, քնի ռեժիմ, ծխելու և ալկոհոլի օգտագործման սահմանափակում) նույնպես կարևոր են քաղցկեղի ռիսկը նվազեցնելու համար: