Այս երեք ըմպելիքները ձեզ ծեր կին են դարձնում․ նրանցից մեկը ամեն օր խմում է

Այս երեք ըմպելիքները ձեզ ծեր կին են դարձնում․ նրանցից մեկը ամեն օր խմում է

 

Այս ըմպելիքները խիստ ջրազրկում են մաշկը՝ պատճառ դառնալով այն թուլանալու և կնճռոտվելու, Doctorpiter.ru պորտալը պատմել է, թե ինչ պետք է բացառել ճաշացանկից՝ ժամանակից շուտ չծերանալու համար, հայտնում է Sports.kz-ն։

«Երեք ըմպելիքներ, որոնք քեզ դարձնում են տարեց կին, որոնցից մեկը խմում ես ամեն օր»,- ասվում է Doctorpiter.ru կայքի հոդվածի վերնագրում։ Գեղեցիկ, առողջ մաշկը ոչ միայն պատշաճ խնամքի արդյունք է, այլ նաև մեր սնուցման ցուցիչ։ Օրինակ՝ կան մթերքներ, որոնք կարող են պզուկների առաջացման պատճառ դառնալ: Ուստի, եթե մաշկային խնդիրներ ունեք, ավելի լավ է ճաշացանկից բացառեք արագ սնունդը, կաթնային շոկոլադը, հացաբուլկեղենը, սպորտային խառնուրդները և կովի կաթը։

Բացի այդ, արժե սահմանափակել որոշակի ըմպելիքների օգտագործումը, որոնք կարող են հանգեցնել մաշկի վաղաժամ ծերացման։

Ալկոհոլ

«Ալկոհոլը ծերացնում է ձեր մաշկը։ Սա հիմնականում տեղի է ունենում ջրազրկման պատճառով, ասում է նյարդաբան Ռոբերտ Լավը իր ալիքում: «Բացի այդ, ալկոհոլը ծերացնում է ուղեղը և ամբողջ մարմինը։ Դա վնասակար է ձեր աղիքների և լյարդի համար, խանգարում է ձեր քունը, և այս ամենը ազդում է ձեր մաշկի և ամբողջ մարմնի վրա»:

Քաղցր գազավորված ըմպելիք

Քաղցր գազավորված ըմպելիքը պարունակում է շատ ռաֆինացված շաքար և չունի բջջանյութ, ինչը կհետաձգի շաքարի կլանումը: Արդյունքում՝ նման ըմպելիքները կտրուկ բարձրացնում են արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։ Սա իր հերթին կարող է մեծացնել բորբոքումը, որը մաշկի ծերացման հիմնական պատճառներից մեկն է։ Սակայն փորձագետը խորհուրդ չի տալիս նաեւ արհեստական ​​քաղցրացուցիչներով ըմպելիք  խմել։ «Դիետիկ գազավորված ըմպելիքն ավելի վատ է», - ասում է Ռոբերտ Լավը: Այսպիսով, վերջերս անցկացված ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր շաբաթական երկու կամ ավելի լիտր քաղցր ըմպելիք են խմում, ունեն 20%-ով ավելի բարձր նախասրտերի ֆիբրիլյացիայի ռիսկ։ Այս պաթոլոգիան մեծացնում է ինսուլտի զարգացման հավանականությունը։

 

Սուրճ

Սուրճը մի կողմից օգտակար է ուղեղի և աղիների համար։ Այն ազդում է միկրոբիոտայի կազմի վրա, ինչի շնորհիվ կարող է նվազեցնել աղիքային քաղցկեղի առաջացման վտանգը։ Սուրճը պարունակում է պոլիֆենոլներ՝ օգտակար նյութեր, որոնք գործում են որպես հակաօքսիդանտներ, ունեն հակաբորբոքային հատկություններ և օգնում են պաշտպանել շաքարախտից, սրտի և անոթային հիվանդություններից և գիրությունից: Մյուս կողմից, կոֆեինը միզամուղ է: Ապահովելու համար, որ այս ըմպելիքը միայն օգուտներ է բերում և նույնիսկ երիտասարդացնում, փորձագետը խորհուրդ է տալիս խմել օրգանական սուրճ առանց կոֆեինի: Այս ըմպելիքը պարունակում է նաև պոլիֆենոլներ և չի խախտում օրգանիզմում ջրի հավասարակշռությունը։