8 անգամ ավելի շատ վիտամիններ․ ո՞րն է ամենաառողջարար կանաչին

8 անգամ ավելի շատ վիտամիններ․ ո՞րն է ամենաառողջարար կանաչին

Բոլոր կանաչիները շատ առողջարար են, բայց որոշներն ավելի առողջարար են, ասում է սննդի մասնագետ Ջոզեֆ Ռոբերթսը: Նրա խոսքով՝ այս կատեգորիայի բույսերից օրգանիզմի վրա ամենաօգտակար ազդեցությունն ունի սպանախը։

Սպանախը յուրահատուկ մթերք է, ասել է մասնագետը, որը մեջբերում է Medicalxpress-ը։ Մեկ բաժակ թարմ սպանախը պարունակում է ընդամենը 7 կալորիա, սակայն այն պարունակում է վիտամին K-ի օրական արժեքի 121%-ը տղամարդկանց համար, իսկ 161%-ը՝ կանանց համար։

 

«Սպանախում վիտամին K-ի քանակը մոտ 4 անգամ ավելի է, քան հազարում, մոտ 5 անգամ ավելի, քան բրոկկոլիում, և 8 անգամ ավելի, քան կաղամբում: Մեկ բաժակ սպանախը պարունակում է կանանց համար առաջարկվող վիտամին A-ի օրական արժեքի 129%-ը, իսկ տղամարդկանց համար՝ 105%-ը»,- ասվում է հրապարակման մեջ։ Սպանախը պարունակում է նաև շատ բջջանյութ, C և B9 վիտամիններ, ինչպես նաև մագնեզիումի, երկաթի և կալիումի մեծ պարունակություն։

Այս բաղադրությունը բույսը դարձնում է հնարավորինս օգտակար օրգանիզմի համար։ Եթե ​​դուք պարբերաբար սպանախ օգտագործեք, Ջոզեֆ Ռոբերթսը նշել է, որ դա հիանալի կանխարգելիչ կլինի տարբեր հիվանդությունների, այդ թվում՝ սրտանոթային հիվանդությունների և շաքարախտի դեմ։