Ոչ սառնարանի դռան վրա. որտեղ պետք է իրականում պահել կետչուպը

Ինչպե՞ս ճիշտ պահել կետչուպը
Եթե դուք գնել եք կետչուպ և դեռ չեք բացել, ապա այն կարող եք պահել ցանկացած վայրում՝ խոհանոցի սովորական դարակից մինչև սառնարանի դուռը:
Առաջին բանը սառնարանում պահելն է։ Բաց կետչուպը կարելի է օգտագործել վեց ամիս, բայց միայն սառը վիճակում պահելու դեպքում։ Սենյակային ջերմաստիճանում սոուսի պահպանման ժամկետը կրճատվում է մինչև երեք շաբաթ:
Ինչու՞ պետք է կետչուպը պահել սառնարանում:
Փաստն այն է, որ կետչուպը բաղկացած է վերամշակված բաղադրիչներից։ Սա նշանակում է, որ համը պահպանելու համար նրանց սառը տեղ է հարկավոր։ Հակառակ դեպքում այն կկորցնի իր թթվայնությունը և արագ կփչանա։
Ինչո՞ւ չի կետչուպը պահել սառնարանի դռան վրա։
Դուռը սառնարանի ամենաանկայուն տեղն է։ Այնտեղ շատ սննդամթերքներ պահելը խորհուրդ չի տրվում։ Դա պայմանավորված է նրանով, որ այս վայրում ջերմաստիճանը անընդհատ փոխվում է և ենթակա է փոփոխությունների, երբ մենք բացում և փակում ենք սառնարանը: Իսկ ապրանքները, ներառյալ սոուսները, պահանջում են պահպանման կայուն պայմաններ:
Սա ազդում է դրանց որակի և պահպանման ժամկետի վրա: