Փորձագետը հիմնավոր պատճառներ է նշել դդում ավելի հաճախ ուտելու համար

Փորձագետը հիմնավոր պատճառներ է նշել դդում ավելի հաճախ ուտելու համար

Գաղտնիք չէ, որ դդումը շատ առողջարար միրգ է։ Բայց կոնկրետ ո՞րն է դրա արժեքը մարմնի համար:

Դիետոլոգ Լարիսա Նիկիտինայի խոսքով՝ դդում պարունակվող հանքանյութերը, վիտամիններն ու հակաօքսիդանտները ամրացնում են իմունային համակարգը՝ հետևաբար պաշտպանելով վիրուսային հիվանդություններից և մրսածությունից։

Բացի այդ, դդմի շիլան ընդամենը մեկ չափաբաժինն ապահովում է օրգանիզմին ցինկի գրեթե ամենօրյա պահանջը, հավելել է մասնագետը։ Նաև վառ մրգերն ունեն ֆտորի, բորի, կալցիումի, կալիումի և մագնեզիումի բարձր պարունակություն։ Այս բոլոր տարրերն անհրաժեշտ են առողջությունը պահպանելու համար։

Դդումը մաքրման և նիհարելու անփոխարինելի օգնական է, հավելել է Լարիսա Նիկիտինան Life-ին տված հարցազրույցում։ Դդմով կերակրատեսակների կանոնավոր օգտագործման դեպքում օրգանիզմը շատ ավելի արագ կհեռացնի տոքսինները։

Խոհարարության մեջ դդումը բացարձակապես ունիվերսալ է: Այն կարող եք օգտագործել ապուրներ, կարկանդակներ, խորտիկներ և աղանդեր պատրաստելու համար: Դիետոլոգը խորհուրդ է տվել աշնանային այս միրգը անպայման ներառել սննդակարգում։