Անվանվել են երեք ամենաառողջ մրգերը. Դա ոչ խնձորն է, ոչ բանանը

 Անվանվել են երեք ամենաառողջ մրգերը. Դա ոչ խնձորն է, ոչ  բանանը

Շատերը վստահ են, որ բոլոր մրգերը շատ առողջարար են, հաղորդում է Sports.kz-ը՝ Sportkp.ru-ին հղումով։ Այնուամենայնիվ, ամեն ինչ այնքան էլ պարզ չէ. Օրինակ՝ բանանը, խնձորն ու տանձը շատ քաղցր են, ուստի արյան մեջ շաքարի մակարդակի կտրուկ բարձրացում են առաջացնում։ Դրանք կարելի է ուտել, բայց քիչ քանակությամբ և նախընտրելի է օրվա առաջին կեսին։

Մասնագետները ամենաառողջ մրգերի ցանկում ներառել են կիտրոնը, գրեյպֆրուտն ու նուռը, գրում է Belnovosti-ն։

Կիտրոն

Բարձրացնում է ստամոքսահյութի թթվայնությունը՝ նպաստելով մարսողության բարելավմանը: Կիտրոնը հատկապես օգտակար է ցածր թթվայնություն ունեցող և սննդի մարսողության հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար։ Այս մրգի մեջ պարունակվող C և K վիտամինների, ինչպես նաև կալիումի մասին խոսելն ավելորդ է։ Ավելի լավ է ջուր խմել կիտրոնի հյութով։

Գրեյպֆրուտ

Նաև հարուստ է վիտամին C-ով և K-ով, պարունակում է նվազագույնը գլյուկոզա և ֆրուկտոզա: Բայց դա այնքան էլ թթու չէ և կարելի է հենց այնպես ուտել: Գրեյպֆրուտը գործնականում չունի հակացուցումներ, ուստի այն հաճախ օգտագործվում է բժշկական սնուցման մեջ։

Նուռ

Ամբողջը առողջարար է, ներառյալ կեղևն ու սերմերը: Նռան հյութալի մասը հարուստ է կալիումով, ֆոսֆորով, կալցիումով և մագնեզիումով։ Կեղեւը երկաթ է պարունակում։ Բացի այդ, նռան չոր կեղևի ներարկումը հակահելմինթիկ է: