Անվանվել են երեք ամենաառողջ մրգերը. Դա ոչ խնձորն է, ոչ բանանը
Շատերը վստահ են, որ բոլոր մրգերը շատ առողջարար են, հաղորդում է Sports.kz-ը՝ Sportkp.ru-ին հղումով։ Այնուամենայնիվ, ամեն ինչ այնքան էլ պարզ չէ. Օրինակ՝ բանանը, խնձորն ու տանձը շատ քաղցր են, ուստի արյան մեջ շաքարի մակարդակի կտրուկ բարձրացում են առաջացնում։ Դրանք կարելի է ուտել, բայց քիչ քանակությամբ և նախընտրելի է օրվա առաջին կեսին։
Մասնագետները ամենաառողջ մրգերի ցանկում ներառել են կիտրոնը, գրեյպֆրուտն ու նուռը, գրում է Belnovosti-ն։
Կիտրոն
Բարձրացնում է ստամոքսահյութի թթվայնությունը՝ նպաստելով մարսողության բարելավմանը: Կիտրոնը հատկապես օգտակար է ցածր թթվայնություն ունեցող և սննդի մարսողության հետ կապված խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար։ Այս մրգի մեջ պարունակվող C և K վիտամինների, ինչպես նաև կալիումի մասին խոսելն ավելորդ է։ Ավելի լավ է ջուր խմել կիտրոնի հյութով։
Գրեյպֆրուտ
Նաև հարուստ է վիտամին C-ով և K-ով, պարունակում է նվազագույնը գլյուկոզա և ֆրուկտոզա: Բայց դա այնքան էլ թթու չէ և կարելի է հենց այնպես ուտել: Գրեյպֆրուտը գործնականում չունի հակացուցումներ, ուստի այն հաճախ օգտագործվում է բժշկական սնուցման մեջ։
Նուռ
Ամբողջը առողջարար է, ներառյալ կեղևն ու սերմերը: Նռան հյութալի մասը հարուստ է կալիումով, ֆոսֆորով, կալցիումով և մագնեզիումով։ Կեղեւը երկաթ է պարունակում։ Բացի այդ, նռան չոր կեղևի ներարկումը հակահելմինթիկ է: