Ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան կազմը. Բժիշկները զարմացրել են իրենց պատասխանով

Ո՞ր մթերքներն են բարելավում արյան կազմը. Բժիշկները զարմացրել են իրենց պատասխանով

Չի կարելի սննդակարգից բացառել ճարպային մթերքները, այդ թվում՝ կարմիր միսը, զգուշացրել են բժիշկները, մեջբերում է «Ռոսիյսկայա գազետա»-ն։ Նման սնունդը լավացնում է արյան կազմը, նշում են մասնագետները։

Կարմիր միսը, տավարի լյարդը, հարուստ են երկաթով։ Այս միկրոտարրը ներգրավված է էրիթրոցիտների՝ կարմիր արյան բջիջների արտադրության մեջ, հիշեցրել են բժիշկները։

Այնուամենայնիվ, հարկ է հիշել, որ եթե դուք չարաշահեք նման մթերքները, դա ոչ մի օգուտ չի բերի, ընդհակառակը, դուք կարող եք լուրջ վնաս հասցնել մարմնին, ներառյալ խոլեստերինի մակարդակը:

Բժիշկները խորհուրդ են տվել ուշադիր հետևել չափաբաժնի չափերին: Որպեսզի որոշեք մսի ճշգրիտ քանակությունը, որը կարելի է ուտել առանց օրգանիզմի համար բացասական հետևանքների, հատկապես որոշ հիվանդությունների առկայության դեպքում, պետք է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։

Հավի ձուն, ձուկը, մուգ շոկոլադը և սպանախը նույնպես երկաթի լավ աղբյուրներ են, ավելացրել են փորձագետները։ Վերջինս կարելի է ապահով կերպով ավելացնել ձեր ամենօրյա սննդակարգում։