Վեգանիզմն այնքան էլ առողջարար չէ. բժիշկը զգուշացրել է որոշ մթերքների վնասակարության մասին և ոչ միայն սրտի համար

Վեգան մսի անալոգները, որոնք մեծ ճանաչում են ձեռք բերում առողջության ջատագովների շրջանում, կարող են այնքան առողջարար չլինել, որքան սովորաբար ենթադրվում է:
«Այս և այլ ուլտրամշակված բուսական մթերքների օգտագործումը մեծացնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը»,- ասել է էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր Զուխրա Պավլովան իր տելեգրամյան ալիքում։
Բժշկի խոսքով՝ այս եզրակացությանն են հանգել գիտնականները, ովքեր լայնածավալ հետազոտություն են անցկացրել 118 հազար մարդու մասնակցությամբ։ Lancet գիտական ամսագրում հրապարակված տվյալների համաձայն՝ բարձր վերամշակված մթերքներ օգտագործելը, որոնք ներառում են մսի բուսական անալոգներ, չիպսեր և շատ այլ մթերքներ, 5%-ով մեծացնում են սրտի հիվանդությունների վտանգը։
«Եթե դուք ուտում եք 10 տոկոսով ավելի բնական բուսական մթերքներ, որոնք չեն ենթարկվել ուլտրամշակման, ապա սիրտ-անոթային հիվանդությունների ռիսկը կնվազի յոթ տոկոսով»,- նշել է Պավլովան: