Որքա՞ն է Օլիվյեի և այլ աղցանների պահպանման ժամկետը

Օլիվիե աղցանը կարելի է պահել 18-20 ժամ, եթե պահպանվեն ջերմաստիճանի պայմանները։ Այս մասին RT-ին ասել է սննդաբան Ասիյաթ Աբդուլաեւան։
Նա ընդգծել է, որ միս, ձուկ, ձու, մայոնեզ կամ թթվասեր պարունակող բոլոր աղցանները փչացող են։ Այս առումով նման ուտեստները պետք է պահել սառնարանում +2-ից +6 աստիճան Ցելսիուս ջերմաստիճանում, ամուր փակ տարաներում կամ ծածկված թաղանթով։
Մսով, թռչնամսով և ապխտած մսով աղցանները խորհուրդ է տրվում օգտագործել 12 ժամ, իսկ բանջարեղենի պահածոյացված և խաշած ձվի հավելումներով աղցանները՝ 6-8 ժամ։ Աղցանները, որոնք ներառում են ձուկ, խորհուրդ չի տրվում պահել 12 ժամից ավելի՝ առանց հավելման: Սառնարանում վինեգրետի պահպանման ժամկետը 18-24 ժամից ոչ ավել է, իսկ սնկով կամ թթու, աղած ու թթու բանջարեղենով աղցանները՝ մինչև 36։