Ինչու՞ է նախընտրելի բրոկկոլին հում ուտել

Ինչու՞ է նախընտրելի բրոկկոլին հում ուտել

100 գրամ թարմ բրոկկոլին արդեն ծածկում է վիտամին C-ի և այլ վիտամինների ու նյութերի ամենօրյա պահանջը։ Սակայն հայտնի է, որ որոշ սննդանյութեր տաքացնելիս կորչում են և հիմնականում քայքայվում եփելիս։

Կանաչ թարմ բրոկկոլին կարող է պաշտպանել քաղցկեղից

Ամերիկացի հետազոտողները մի քանի տարի առաջ ապացուցեցին, որ բրոկոլին արդյունավետորեն պաշտպանում է քաղցկեղից։ Եվ Օհայոյի պետական ​​համալսարանի վերջերս կատարած հետազոտությունը ոչ միայն հաստատեց այս փաստը, այլ նաև լաբորատոր թեստերում ցույց տվեց, որ բրոկկոլիում հայտնաբերված որոշ ֆիտոքիմիկատներ պայքարում են միզապարկի քաղցկեղի բջիջների դեմ: