Ինչ մթերքներ ուտել մաշկն առողջ ու փայլուն պահելու համար․ մասնագետի խորհուրդը

Ինչ մթերքներ ուտել մաշկն առողջ ու փայլուն պահելու համար․ մասնագետի խորհուրդը

Հարթ, փայլուն մաշկը, անշուշտ, երազանք է, բայց մեր դեմքի վիճակը միշտ չէ, որ կախված է մեզանից: Ամառվա ընթացքում մեր մաշկը հարվածում է արևից, բայց լավ նորությունն այն է, որ կան մթերքներ, որոնք կարող են նպաստել մաշկի որակի վրա:

Սննդաբան Շաունա Ուիլքինսոնը The Sun-ի հետ զրույցում նշել է որոշ մթերքների օգտակարության մասին։

Դիետոլոգի կարծիքով՝ շատերը թերագնահատում են այն դերը, որը կարող է ունենալ ձեր սննդակարգն առողջ, փայլուն մաշկ ունենալու հարցում:

Կիվի
Կիվին փոքրիկ, բայց հզոր միրգ է ձեր մաշկի առողջության համար։ Այս մրգերը ոչ միայն հարուստ են վիտամին C-ով, որն անհրաժեշտ է առողջ կոլագենի արտադրության համար, այլև դրանք հիանալի են աղիների առողջության բարելավման համար, որն ուղղակիորեն ազդում է մեր մաշկի վրա:

Հատապտուղներ
Հատապտուղների շատ լավ օրինակ է կեռասը։ Նրանք հարուստ են բնական բուսական ներկով, որը կոչվում է պրոանտոցիանիդին, որը տալիս է նրանց մուգ գույնը։ Պրոանտոցիանիդինը հզոր բնական հակաօքսիդանտներ են, ինչը նշանակում է, որ նրանք պաշտպանում են մաշկը արևի վնասակար օքսիդանտներից, աղտոտվածությունից և սխալ սննդակարգից:

Չիա, կտավատի սերմեր և ձուկ
Մթերքները, ինչպիսիք են սպիտակ ձուկը, չիայի սերմերը և ավոկադոն հիանալի են ձեր մաշկի համար, քանի որ դրանք հարուստ են Omega-3-ով, ճկուն ճարպով, որն օգտագործվում է մաշկի բջիջների կողմից՝ առողջ և խոնավ մաշկ պահպանելու համար: Կարևոր է, որ օմեգա-3 ճարպերը նաև օգնում են օրգանիզմում հակաբորբոքային հորմոններ արտադրել՝ նվազեցնելով մաշկի ավելորդ բորբոքումը կամ դեմքի կարմրությունը:

Բրյուսելի կաղամբ, բրոկկոլի և մանանեխ
Մրգեր ուտելը մաշկի առողջությունը բարելավելու միակ միջոցը չէ։ Բանջարեղենը, հատկապես խաչածաղկավոր բանջարեղենը, նույնպես կարող են օգնել: Օրինակ՝ բրյուսելյան կաղամբը, բրոկկոլին և մանանեխի կանաչիները հարուստ են իզոթիոցիանատներով, որոնք նպաստում են լյարդի աշխատանքին՝ պաշտպանելով այն տոքսիններից, հատկապես ալկոհոլից:

Նարինջ, կարմիր պղպեղ ու ելակ
Մաշկը փայլուն պահելու համար ձեր օրգանիզմին անհրաժեշտ են ինչպես վիտամին C-ի, այնպես էլ սպիտակուցի զգալի քանակություն։ Փորձեք ձեր սննդակարգում ներառել շատ ցիտրուսային մրգեր, ինչպիսիք են նարինջը, կարմիր պղպեղը, ելակը կամ լոլիկը, եթե ցանկանում եք ավելացնել ձեր վիտամին C-ի ընդունումը: