Ինչ մթերքներ ուտել մաշկն առողջ ու փայլուն պահելու համար․ մասնագետի խորհուրդը

Հարթ, փայլուն մաշկը, անշուշտ, երազանք է, բայց մեր դեմքի վիճակը միշտ չէ, որ կախված է մեզանից: Ամառվա ընթացքում մեր մաշկը հարվածում է արևից, բայց լավ նորությունն այն է, որ կան մթերքներ, որոնք կարող են նպաստել մաշկի որակի վրա:
Սննդաբան Շաունա Ուիլքինսոնը The Sun-ի հետ զրույցում նշել է որոշ մթերքների օգտակարության մասին։
Դիետոլոգի կարծիքով՝ շատերը թերագնահատում են այն դերը, որը կարող է ունենալ ձեր սննդակարգն առողջ, փայլուն մաշկ ունենալու հարցում:
Կիվի
Կիվին փոքրիկ, բայց հզոր միրգ է ձեր մաշկի առողջության համար։ Այս մրգերը ոչ միայն հարուստ են վիտամին C-ով, որն անհրաժեշտ է առողջ կոլագենի արտադրության համար, այլև դրանք հիանալի են աղիների առողջության բարելավման համար, որն ուղղակիորեն ազդում է մեր մաշկի վրա:
Հատապտուղներ
Հատապտուղների շատ լավ օրինակ է կեռասը։ Նրանք հարուստ են բնական բուսական ներկով, որը կոչվում է պրոանտոցիանիդին, որը տալիս է նրանց մուգ գույնը։ Պրոանտոցիանիդինը հզոր բնական հակաօքսիդանտներ են, ինչը նշանակում է, որ նրանք պաշտպանում են մաշկը արևի վնասակար օքսիդանտներից, աղտոտվածությունից և սխալ սննդակարգից:
Չիա, կտավատի սերմեր և ձուկ
Մթերքները, ինչպիսիք են սպիտակ ձուկը, չիայի սերմերը և ավոկադոն հիանալի են ձեր մաշկի համար, քանի որ դրանք հարուստ են Omega-3-ով, ճկուն ճարպով, որն օգտագործվում է մաշկի բջիջների կողմից՝ առողջ և խոնավ մաշկ պահպանելու համար: Կարևոր է, որ օմեգա-3 ճարպերը նաև օգնում են օրգանիզմում հակաբորբոքային հորմոններ արտադրել՝ նվազեցնելով մաշկի ավելորդ բորբոքումը կամ դեմքի կարմրությունը:
Բրյուսելի կաղամբ, բրոկկոլի և մանանեխ
Մրգեր ուտելը մաշկի առողջությունը բարելավելու միակ միջոցը չէ։ Բանջարեղենը, հատկապես խաչածաղկավոր բանջարեղենը, նույնպես կարող են օգնել: Օրինակ՝ բրյուսելյան կաղամբը, բրոկկոլին և մանանեխի կանաչիները հարուստ են իզոթիոցիանատներով, որոնք նպաստում են լյարդի աշխատանքին՝ պաշտպանելով այն տոքսիններից, հատկապես ալկոհոլից:
Նարինջ, կարմիր պղպեղ ու ելակ
Մաշկը փայլուն պահելու համար ձեր օրգանիզմին անհրաժեշտ են ինչպես վիտամին C-ի, այնպես էլ սպիտակուցի զգալի քանակություն։ Փորձեք ձեր սննդակարգում ներառել շատ ցիտրուսային մրգեր, ինչպիսիք են նարինջը, կարմիր պղպեղը, ելակը կամ լոլիկը, եթե ցանկանում եք ավելացնել ձեր վիտամին C-ի ընդունումը: