Սննդաբանը բացատրել է, թե ինչու է քաղցրից հրաժարվելը մահացու

Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան անվանել է այն հետևանքները, որոնց կբախվի օրգանիզմը, եթե քաղցր մթերքներն ամբողջությամբ բացառվեն սննդակարգից։ Բժիշկը կիսվել է իր կարծիքով Evening Moscow հրատարակության հետ։
Մասնագետն ասել է, որ քաղցրավենիքն ամբողջությամբ բացառելը անխոհեմ միտք է. Առանց շաքարի կյանքն անհնար է, քանի որ այն օգնում է մարդուն ավելի լավ ընկալել տեղեկատվությունը և «մատակարարել» օրգանիզմին սննդանյութեր, օրինակ՝ գլյուկոզա, որից կախված է ուղեղի աշխատանքը։
Ամենավատ դեպքում քաղցր ուտելիքներից իսպառ հրաժարումը կարող է հանգեցնել մահվան. մարմինը կսկսի իրեն անհրաժեշտ գլյուկոզա հանել ամեն ինչից, նույնիսկ ինքն իրենից: «Նախ, այն կսկսի օգտագործել շաքարի պաշարները լյարդից և մկաններից, այնուհետև կսկսվի ճարպի և սպիտակուցի քայքայումը», - զգուշացրել է Սոլոմատինան:
Մյուս վտանգավոր ծայրահեղությունը շաքարի չափից ավելի օգտագործումն է։ Քաղցր սննդի ավելցուկը հրահրում է շաքարախտի զարգացումը, վնասում է կազմվածքին և ատամի էմալը, ուստի ամեն ինչ պետք է չափավոր լինի: