Անվանվել է թիվ մեկ ամենաառողջ պանիրը՝ այն ունի ամենաքիչ հագեցած ճարպերը

Անվանվել է թիվ մեկ ամենաառողջ պանիրը՝ այն ունի ամենաքիչ հագեցած ճարպերը

Արժե ընտրել ավելի քիչ հագեցած ճարպերով և ավելի շատ սպիտակուցներով պանիրներ, հայտնում է Sports.kz-ը՝ Unian.net-ին հղումով։ Պանիրն ունի հարուստ խոհարարական պատմություն. մարդիկ այն պատրաստում են ավելի քան 4000 տարի: Դուք կարող եք այն ինքնուրույն ուտել, ավելացնել այն սենդվիչի մեջ կամ շաղ տալ այնպիսի համեղ ուտեստի վրա, ինչպիսին է պիցցա կամ լազանյա:

Այժմ պանրի 2000 տեսակ կա, ուստի այն հարցին, թե որ պանիրն է ամենաառողջարարը, այնքան էլ հեշտ չէ պատասխանել։ Ըստ Today.com-ի, գիտական ​​հետազոտությունները հաստատում են, որ պանիրն ունի առողջության օգուտներ:

Դիետոլոգ Նատալի Ռիզոյի կարծիքով՝ կաթնաշոռը, հավանաբար, ամենաառողջարար պանրի տեսակն է։ «Այն ունի ավելի քիչ հագեցած ճարպ և ​​ավելի շատ սպիտակուց, քան մյուս պանիրները», - բացատրում է նա: Rizzo-ն խորհուրդ է տալիս ընտրել ցածր յուղայնությամբ սորտեր՝ նշելով, որ դրանք դեռ համեղ են։ Մեկուկես բաժակ ցածր յուղայնությամբ (2%) կաթնաշոռը պարունակում է՝ - 90 կալորիա - 12 գրամ սպիտակուց - 2,5 գրամ ճարպ - 5 գրամ ածխաջրեր - 125 միլիգրամ կալցիում (10% DV):