Հայտնի է դարձել, թե որ ըմպելիքն է ավելի օգտակար, քան կաթն ու մածունը

Կաթը և մածունը համարվում են առողջության համար լավագույն մթերքները, սակայն ըմպելիք ուտելն ավելի առողջարար է։
Danas-ի մասնագետները նշել են, որ կեֆիրը պետք է համարել ամենաառողջարար կաթնամթերքը։ Այն պարունակում է երեք անգամ ավելի շատ պրոբիոտիկներ, քան յոգուրտը։ Այդ իսկ պատճառով ըմպելիքն ավելի շատ օգուտներ է բերում աղիների և մարսողական օրգանների աշխատանքին և առողջությանը: Պրոբիոտիկները կարող են օգնել նաև թեթևացնել սրտխառնոցը, այրոցը և ստամոքսի ցավը:
Մասնագետների կարծիքով՝ կեֆիրը դրականորեն է ազդում իմունային համակարգի վրա եւ օգնում է պայքարել տարբեր վիրուսների ու վարակների դեմ։
Ֆերմենտացված կաթնային ըմպելիքն օգնում է ամրացնել ոսկորները։ Մասնագետներն այս հատկությունը բացատրել են կեֆիրում վիտամին K2-ի և կալցիումի բարձր պարունակությամբ։ Այս տարրերն օգնում են բարելավել հենաշարժական համակարգի խնդիրներ ունեցող հիվանդների վիճակը և նվազեցնել կոտրվածքների վտանգը տարեց մարդկանց մոտ:
Մասնագետները նշել են, որ ըմպելիքը նույնիսկ օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ։ Աղիքային բակտերիաների ճիշտ հավասարակշռությունը նպաստում է ուրախության և երջանկության հորմոնի՝ սերոտոնինի արտադրությանը, որը պատասխանատու է մեր լավ տրամադրության համար։ Մասնագետները խորհուրդ են տվել քնելուց առաջ մեկ բաժակ կեֆիր խմել։
Կարելի է ոչ միայն կեֆիր խմել, այլ նաև նրանից պատրաստել տարբեր ուտեստներ, որոնք կուրախացնեն տան բոլոր անդամներին։ Օրինակ, ըմպելիքը կարող եք օգտագործել թխելու համար։