Բժիշկ Մյասնիկովը խորհուրդ է տվել այս ուտեստը․այն օգտակար է բոլորի և հատկապես հիպերտոնիկ հիվանդների համար

Բժիշկ Մյասնիկովը խորհուրդ է տվել այս ուտեստը․այն օգտակար է բոլորի և հատկապես հիպերտոնիկ հիվանդների համար

Մեր մոտ այնքան էլ տարածված չեն լոբի, ոլոռ, ոսպ, սոյա: Բայց ապարդյուն։ Ի վերջո, բոլոր հատիկաընդեղենը կարող է օգնել պայքարել հիպերտոնիայի դեմ, թեթևացնել դաշտանադադարի ախտանիշները և նվազեցնել քաղցկեղի, այդ թվում՝ հաստ աղիքի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը, ասում է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը։

«Ռոսիա 1» ալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման եթերում բժիշկը նշել է, որ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը խորհուրդ է տալիս լոբազգիներ ներառել բոլոր նրանց, ովքեր տառապում են արյան բարձր ճնշումից։ Այս մթերքները հակահիպերտոնիկ դիետայի կարևոր մասն են կազմում։

Լոբին հարուստ է բուսական սպիտակուցներով և կալիումով, որոնք առանցքային դեր են խաղում արյան ճնշումը կարգավորելու գործում։ Լոբի կանոնավոր օգտագործումը կարող է օգնել վերահսկել արյան ճնշման մակարդակը և բարելավել ընդհանուր առողջությունը:

Շեֆ-խոհարար Գլեբ Աստաֆևն առաջարկել է արագ լոբի խորտիկի բաղադրատոմս, որը կանոնավոր օգտագործման դեպքում կօգնի հաղթահարել հիպերտոնիան: Սա լոբիո է, որը պատրաստված է լոբիից:

Պատրաստման համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները. Կարմիր լոբի (խաշած կամ պահածոյացված) - 300 գ, ընկույզ - 50 գ, կես բուլղարական պղպեղ, մեկ պճեղ սխտոր, կես փունջ մաղադանոս, համեմ - 0,5 թ/գ, խմելի սունելի - 0,5 թ/գ, աղացած կարմիր և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, չզտված բուսական յուղ - 1 ճ/գ. լ., մի բուռ նռան հատիկներ։

Բլենդերի մեջ մանրացրեք ընկույզը, սխտորը և համեմունքները։ Լոբին տրորել ձեռքերով։ Բուլղարական պղպեղը և խոտաբույսերը մանր կտրատել։ Խառնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել ձեթը։ Լոբիոն զարդարում ենք նռան հատիկներով և մատուցում խրթխրթան հացով։