Կարելի՞ է ջուրը կրկին եռացնել։ որտե՞ղ է առասպելը և որտե՞ղ է ճշմարտությունը

Վերջերս համացանցում բազմաթիվ հրապարակումներ են հայտնվել, որ երկու անգամ եռացրած ջուրը դառնում է վնասակար, և դրա մեջ թունավոր քիմիական միացություններ են հայտնվում։ Սա ճի՞շտ է, թե՞ առասպել։
Առաջին եռման ժամանակ միկրոօրգանիզմները մահանում են, կալցիումի և մագնեզիումի որոշ աղեր նստում են։ Բայց ի՞նչ կլինի, եթե նորից ջուր եռացնեք:
Առասպել 1. Ջուրը չի կարելի շատ անգամ եռացնել, քանի որ առաջանում են թունավոր քլորօրգանական միացություններ:
Առասպել 2. ջուրը չի կարելի եռացնել, քանի որ ավելանում է այլ վնասակար նյութերի կոնցենտրացիան
Կրկին եռալիս հանքային բաղադրությունը իրականում փոխվում է՝ կալցիումի և մագնեզիումի բիկարբոնատների պարունակությունը շարունակում է նվազել։ Սա առողջության համար վտանգավոր չէ, բայց չափից ավելի փափուկ ջուրը մշտական օգտագործմամբ սկսում է օրգանիզմից դուրս հանել կալցիումն ու մագնեզիումը։