Մոռացեք կիտրոնի մասին. սննդաբանն անվանել է սև թեյի ավելի օգտակար հավելում

Սննդաբան Աննա Բաժենովան պատմել է, թե ինչպես կարելի է բարելավել սովորական սև թեյը և կրկնապատկել դրա առավելությունները։ Ոչ, դա ամենևին էլ կիտրոնը չէ:
Սև թեյը շատերի սիրելի ըմպելիքն է։ Այն հարուստ է թեաֆլավիններով և թերուբիգիններով՝ պոլիֆենոլներով, որոնք պաշտպանում են օրգանիզմի բջիջները և աջակցում սրտանոթային և նյարդային համակարգերի առողջությանը։ Սև թեյը գործում է գրեթե սուրճի պես, միայն ավելի մեղմ՝ կոֆեինի ցածր կոնցենտրացիայի պատճառով:
Սննդի մասնագետը sb.by պորտալի հետ զրույցում ասել է, որ սև թեյը հատկապես օգտակար է անանուխի հետ համադրելիս. երկու բաղադրիչներն ուժեղացնում են միմյանց։ Մենթոլը, հակաօքսիդանտները և բույսից ստացված օրգանական թթուները ոչ միայն ավելի ինտենսիվ կդարձնեն ըմպելիքի համը, այլ նաև հակասեպտիկ և հանգստացնող ազդեցություն կունենան:
Դուք կարող եք խմել անանուխի թեյ՝ գլխացավը թեթևացնելու, լարվածությունը թեթևացնելու, շնչառությունը հեշտացնելու և մարսողությունը բարելավելու համար։ Արդյունքը «հավասարակշռություն է խթանման և թուլացման միջև»: Եթե Ձեզ անհրաժեշտ է պահպանել կենսունակությունը՝ առանց օրգանիզմը ծանրաբեռնելու, ապա ըմպելիքը հիանալի ընտրություն կլինի։
«Այս ըմպելիքը իդեալական է օրը սկսելու համար, երբ պետք է ուժեղացնել մտավոր գործունեությունը, կամ երեկոյան թեյի համար՝ հանգստանալու և սթրեսից ազատվելու համար»,- բացատրել է Աննա Բաժենովան։