Փորձագետները պարզել են, թե որ մուրաբան է ամենաառողջարարը

Գրեթե յուրաքանչյուր մուրաբա ունի իր դրական ու բացասական կողմերը։ Այսպիսով, ազնվամորին կգործի որպես ջերմիջեցնող միջոց մրսածության և գրիպի դեպքում։
Բալը հակաբորբոքային ազդեցություն կունենա, հաղարջը կաջակցի իմունային համակարգին, իսկ ծիրանը, որը հատկապես հարուստ է բջջանյութով և կարոտինով, կբարելավի աղեստամոքսային տրակտի, տեսողության և մաշկի աշխատանքը։
Մասնագետները նաև նշել են չիչխանի և մուրաբայի առավելությունները. երկու ապրանքներն էլ ծառայում են որպես միկրոէլեմենտների աղբյուր, որոնք կարող են նորմալացնել աղիքային միկրոֆլորան, բուժել վերքերը և ունենալ հակավիրուսային ազդեցություն:
Երկու անսովոր տեսակի մուրաբաներ՝ ընկույզից և դդումից, նույնպես հիանալի տեղավորվում են սննդակարգում: Առաջին ջեմը հարուստ է օմեգա-3 և օմեգա-6 հագեցած ճարպաթթուներով և կանխում է աթերոսկլերոզի զարգացումը։ Երկրորդը՝ դդումը, հագեցնում է օրգանիզմը բջջանյութով, պեկտինով և կարնիտինով, որոնք արագացնում են նյութափոխանակության գործընթացները և նպաստում քաշի կորստին։ Մասնագետների կարծիքով՝ ցանկացած տնական մուրաբա ավելի առողջարար է, քան շաքարի այլ աղբյուրները՝ օրինակ՝ հրուշակեղենը։