Հայտնի է դարձել, թե որ միսն է ամենավտանգավnրը սրտի առողջության համար

Սրտաբան Դենիս Սոկոլովն ասել է, որ կարմիր միսն ամենավտանգավորն է սրտի առողջության համար։ Բանն այն է, որ արտադրանքը պարունակում է շատ հագեցած ճարպեր, որոնք խաթարում են սրտանոթային համակարգի աշխատանքը։
Ավելին, ապխտած մթերքները, երշիկեղենը, յուղոտ միսը, պահածոները, աղած պանիրը, թթու բանջարեղենը, թունդ թեյը, սուրճը և քաղցրավենիքները բացասաբար են ազդում սրտի վրա։
Ըստ մասնագետի՝ սննդակարգում ավելի լավ է ներառել դիետիկ միս և ձուկ։ Բացի այդ, ավոկադոն և ընկույզը կաջակցեն սրտի առողջությանը:
Մասնագետը հիշեցրեց, որ սրտանոթային համակարգի հիվանդություններ առաջանում են ցանկացած տարիքի մարդկանց մոտ։ Նրանց նկատմամբ առավել հակված են ծխողները, անառողջ սննդի սիրահարները և քիչ ֆիզիկական ակտիվություն ունեցող մարդիկ, գրում է Gazeta.ru-ն։