Մանդարինի կեղևները ոսկի արժեն. օգտագործեք այն խելամտորեն և վայելեք առավելությունները

Մանդարինի կեղևը ոչ միայն թափոն է, այլ օգտակար նյութերի և բույրերի իսկական պահեստ։ Փորձառու տնային տնտեսուհիները բազմաթիվ եղանակներ են գտել այս արժեքավոր ապրանքն առանց դեն նետելու օգտագործելու համար։
Մանդարինները վայելելուց առաջ կարևոր է դրանք մանրակրկիտ լվանալ։ Դա թույլ կտա առանց վախի ուտել կեղեւը։ Ամենահեշտ ձևերից մեկը մանդարինի կեղևը ռադիատորի վրա կամ ջեռոցում չորացնելն է։ Չորացնելուց հետո դրանք կարելի է մանրացնել բլենդերի կամ սրճաղացի մեջ՝ անուշաբույր փոշի ստանալու համար։ Այս փոշին հիանալի է թեյի հետ միասին թեյնիկին ավելացնելու, խմիչքին ցիտրուսային նոտաներ ավելացնելու և դրա օգտակար հատկությունները ավելացնելու համար։
Մանդարինի կեղևի օգտագործման մեկ այլ հետաքրքիր միջոց է եփելը: Աղացած մանդարինի փոշին կարելի է խառնել վանիլինի և դարչինի հետ՝ ստեղծելով անուշաբույր խառնուրդ, որը կարելի է ավելացնել ցանկացած խմորի մեջ: Սա թխած մթերքներին կտա մանդարինի նուրբ բուրմունք և այն ավելի ախորժելի կդարձնի։
Բացի այդ, մանդարինի կեղեւները կարելի է հավաքել տոպրակի մեջ եւ թողնել պահարանում։ Սա կօգնի ազատվել բորբոսնած հոտից, և ձեր իրերը միշտ հաճելի բուրմունք կունենան։
Մի շտապեք դեն նետել մանդարինի կեղևը. օգտագործեք այն խելամտորեն և վայելեք դրա բույրն ու առավելությունները: