Սննդաբանը նշել է, թե ով պետք է անպայման կարտոֆիլ ու ձու ուտի

Սննդաբանը նշել է, թե ով պետք է անպայման կարտոֆիլ ու ձու ուտի

Շատերը ժամանակ առ ժամանակ զգում են անկառավարելի սով։ Պատճառները կարող են լինել բազմաթիվ, այդ թվում՝ տարբեր հիվանդություններ, օրինակ՝ անեմիա կամ շաքարախտ: Եթե ​​մարդը չի տառապում որևէ հիվանդությունից, ապա, որպես կանոն,  ախորժակի ամենատարածված պատճառը սթրեսն է և անհավասարակշիռ սննդակարգը, ասել է սննդաբան Մարինա Մակիշան։

Բայց սովի հանկարծակի զգացման դեմ կարելի է և պետք է պայքարել,- ընդգծել է մասնագետը «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդաշարի եթերում։ Ամենաարդյունավետ միջոցը օրգանիզմի այս վիճակի կանխարգելումն է, որը կօգնի ձեզ դա անել։

Մարինա Մակիշան նշել է, որ որոշ մթերքներ կարող են օգնել նվազեցնել սովի զգացումը, ընդ որում՝ ընդհանրապես չվնասելով առողջությանը։ Ցուցակում ներառվել են կարտոֆիլ, հումուս, ձու և ավոկադո: Այսպիսով, կարտոֆիլը հագեցվածության շատ բարձր ցուցանիշ ունի։ Բայց ավելի լավ է այս ուտեստը ուտել սառը վիճակում, այն կարելի է օգտագործել նաև սենդվիչների մեջ՝ հացի փոխարեն։ Ինչ վերաբերում է հումուսին,- շարունակել է դիետոլոգը, այս մթերքը կարող է հագեցնել ձեզ գրեթե ամբողջ օրը։ Լոբի և բուսական յուղերի խառնուրդը պարունակում է դանդաղ ածխաջրեր և չի առաջացնում արյան շաքարի բարձրացում:

Ձուն, հիշեցրել է Մարինա Մակիշան, սպիտակուցի հիանալի աղբյուր է։ Այս մակրոէլեմենտը երկար ժամանակ է պահանջում մարսելու համար, ուստի այն նպաստում է ավելի երկար հագեցվածության: Նման իրավիճակ է ավոկադոյի դեպքում, որը հարուստ է ճարպերով և սննդային մանրաթելերով: