Այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք ծովախեցգետնի ձողիկների և սուրիմիի մասին. արդյո՞ք դրանք վնասակար են

Այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք ծովախեցգետնի ձողիկների և սուրիմիի մասին. արդյո՞ք դրանք վնասակար են

Գաղտնիք չէ, որ ծովախեցգետնի ձողիկներն ամենևին էլ խեցգետիններից չեն պատրաստվում։ Եվ հետո ինչի՞ց։ Արդյո՞ք դրանք վնասակար են: Իսկ դրանցում օգտակար բան կա՞։

Բաղադրիչների ցանկում առաջինը խորհրդավոր «սուրիմիի աղացած ձուկն» է։ Ինչպե՞ս որոշել, թե որքան են սուրիմի արտադրողները դնում ապրանքի մեջ: Իսկ ձկներից գոնե ինչ-որ օգուտ կա դրանց մեջ՝ օրինակ՝ վիտամին D կամ Omega-3 ճարպաթթուներ։

Սուրիմին հայտնագործվել է Ճապոնիայում 12-րդ դարում։ Տարբեր գնահատականներով՝ աշխարհում այժմ տարեկան 2-3 մլն տոննա ձուկ է օգտագործվում (սա համաշխարհային ձկնորսության 2-3%-ն է) սուրիմիի կամ դրա վրա հիմնված արտադրանքի արտադրության համար։

Ճապոնիայում սուրիմիից երեխաների համար ձկան երշիկ են պատրաստում մուլտհերոսներով և գունավոր ձկան կոտլետներով։ Տոկիոյից ոչ հեռու կա նույնիսկ Կաբոբոկոյի թանգարանը՝ սուրիմիից պատրաստված շերտավոր խմորեղեն, որը դարձել է ծովախեցգետնի ձողիկների նախատիպը։

Սուրիմիի հիմնական մատակարարներն են Հնդկաստանը, Վիետնամը և Թաիլանդը։ Որպես կանոն, դժվար է ասել, թե կոնկրետ ինչ ձուկ է օգտագործվել։ Սա կարող է լինել ցողունը, սպիտակ ձուկը... Իսկական խեցգետնի միսը, իհարկե, բաղադրությամբ տարբերվում է նմանակումից՝ առաջին դեպքում կալորիաների 85%-ը ստացվում է սպիտակուցից, երկրորդում՝ կալորիաների մինչև 60%-ը ածխաջրեր են։

Թանկարժեք նմուշները դեռ պարունակում են իսկական խեցգետնի միս։ Էժան տարբերակներում ծովախեցգետնից միայն հոտ է գալիս, թեև այն նույնպես բնական է՝ բուրավետիչի տեսքով։

Որոշելու համար, թե որքան սուրիմի աղացած ձուկ կա ծովախեցգետնի ձողիկներում, դուք պետք է նայեք պիտակի վրա նշված բաղադրության մեջ առկա սպիտակուցի քանակին: Որքան մեծ է, այնքան լավ: