Որքանո՞վ կարող են վտանգավոր լինել մանդարինները․ Մյասնիկովն ամեն ինչ պարզ բացատրել է

Որքանո՞վ կարող են վտանգավոր լինել մանդարինները․ Մյասնիկովն ամեն ինչ պարզ բացատրել է

Գալիս է Ամանոր, ինչը նշանակում է, որ բացի Մայրաքաղաքային աղցանից, ծովատառեխից և  տապակած սագից, սեղանները կլցվեն մանդարիններով։ Այնպես ստացվել է, որ այս միրգը դարձել է ձմեռային տոնական սեղանի գլխավոր զարդերից մեկը։ Թվում է, թե ինչ կարող է լինել սխալ այս ցիտրուսային մրգերի դեպքում: Հեռուստաբժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովն ամեն ինչ բացատրել է.

Բժշկի խոսքով՝ մանդարինները կարող են վնասել նրանց, ովքեր հետեւում են իրենց կազմվածքին։ Ի վերջո, արտադրանքը շատ բարձր կալորիականություն ունի: Ընդամենը մեկ փոքր միրգը նույնքան կալորիա է պարունակում, որքան մեկ բաժակ գարեջուրը։ Թվերի լեզվով ստացվում է հետևյալ վիճակագրությունը՝ 100 գ մանդարինները պարունակում են 40 կկալ։

«Ռոսիա 1» ալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման եթերում բժիշկը նշել է՝  շատերը չեն էլ մտածում, թե որքան վտանգավոր կարող են լինել մանդարինները։ Այնուամենայնիվ, ցիտրուսային հյութը, հատկապես արդյունաբերական մասշտաբով, նույնպես ոչ մի օգուտ չի բերի։ Ի վերջո, երկու բաժակ ըմպելիքը պարունակում է մինչև 15 կտոր շաքար։

«Այսինքն՝ ես գարեջուր չեմ խմում, վախենում եմ գիրանալ, սահմանափակվում եմ մեկ կումով։ Բայց ես մանդարին կիլոգրամո՞վ եմ ուտում»։ - նշել է փորձագետը։