«Վտանգավոր համակցություններ». ինչի՞ հետ չի կարելի հնդկաձավար ուտել

«Վտանգավոր համակցություններ». ինչի՞ հետ չի կարելի հնդկաձավար ուտել

Հնդկաձավարի շիլան շատ բազմակողմանի ճաշատեսակ է, որը կարելի է ինքնուրույն ուտել կամ համակցել մսի, բանջարեղենի կամ ձկան հետ: Այնուամենայնիվ, կան մթերքներ, որոնց հետ հնդկաձավարը լիովին անհամատեղելի է։

Pravda.Ru հրատարակության փորձագետները թվարկել են երեք նման մթերքներ. Եթե ​​հնդկաձավարը համադրեք դրանց հետ, դա ոչ միայն ոչ մի օգուտ չի բերի, այլ նույնիսկ կարող է վնաս պատճառել։ Նախ, մասնագետները նշել են, որ հնդկաձավարն անհամատեղելի է կաթի հետ։ Այնուամենայնիվ, շատերը դեռ ավելացնում են այս մթերքը իրենց շիլային՝ «համեմելով» շաքարով։

 

Բացի այդ, հնդկաձավարը լավ չի համադրվում հավի ձվի հետ: Եթե ​​դուք ուտում եք այս երկու մթերքները միաժամանակ, կարող եք զգալ սրտխառնոց, այրոց, փորլուծություն կամ փքվածություն: Փաստն այն է, բացատրում են մասնագետները, որ այս դեպքում ստամոքսի և աղիների ծանրաբեռնվածությունը չափազանց մեծ կլինի։ Դուք չեք կարող համատեղել հնդկաձավարը վայրի սխտորի հետ։ Չնայած այն հանգամանքին, որ այս բույսը շատ առողջարար է և պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, հնդկաձավարի շիլայի հետ օգտագործելիս կարող են առաջանալ մարսողական խնդիրներ։ Խորհուրդ չի տրվում նաեւ հնդկաձավար ուտել թեյի կամ սուրճի հետ։ Այս ըմպելիքները պարունակում են հակաօքսիդանտ միացություններ, որոնք խանգարում են հացահատիկից երկաթի կլանմանը: