Անվանվել է համեմունք, որը պայքարում է բարձր խոլեստերինի դեմ

Անվանվել է համեմունք, որը պայքարում է բարձր խոլեստերինի դեմ

Համեմունքները օգտակար են, դա փաստ է: Դրանք ուտեստներն ավելի համեղ և բուրավետ են դարձնում, թույլ են տալիս ավելի քիչ աղ օգտագործել և պաշտպանում են սրտի և անոթային հիվանդություններից, որոնց նախադրյալը բարձր խոլեստերինն է։ Խոլեստերինն արտադրվում է լյարդի կողմից՝ հորմոնների սինթեզի համար, սակայն այն նաև մտնում է մարդու օրգանիզմ սննդի հետ միասին։ Ա

Այսպես կոչված «վատ» խոլեստերինի բարձր մակարդակի դեպքում ճարպերի առաջացման վտանգը մեծանում է: Ճարպերը խցանում են արյան անոթները՝ առաջացնելով աթերոսկլերոզ՝ հանգեցնելով սրտի կաթվածի կամ ինսուլտի։ Որոշ մթերքներ կարող են օգնել ձեր խոլեստերինի մակարդակը պահպանել առողջ միջակայքում: Սննդաբան, բժիշկ Ռենե Կորչակը դա բացատրել է նրանով, որ համեմունքները պարունակում են բուսական ծագման եզակի կենսաբանական ակտիվ միացություններ, որոնք բարելավում են արյան շրջանառությունը և նորմալացնում արյան գլյուկոզի մակարդակը: Այսպիսով, բարձր խոլեստերինի դեմ պայքարի ամենաարդյունավետ միջոցը դարչինն է։ Այն օգնում է իջեցնել արյան շաքարի մակարդակը շաքարախտով և մետաբոլիկ համախտանիշով մարդկանց մոտ, ինչպես նաև ունի հակաբորբոքային հատկություն:

Կարող եք օգտագործել օրական ¼–1 թեյի գդալ։ Ամեն օր դարչին եփելիս, ըմպելիքներն ու աղանդերը քաղցրացնելու համար: Դիետոլոգ Ջորդան Հիլը նաև EatingWell-ին ասել է, որ բարձր խոլեստերինով մարդիկ իրենց սննդակարգում պետք է ներառեն այնպիսի համեմունքներ, ինչպիսիք են դարչինը, կայենյան պղպեղը, սխտորը, կոճապղպեղը և քրքումը: