Մանուշակագույն, թե սպիտակ սխտոր. ո՞րն է տարբերությունը և ինչպե՞ս ճիշտ ընտրել

Մանուշակագույն, թե սպիտակ սխտոր. ո՞րն է տարբերությունը և ինչպե՞ս ճիշտ ընտրել

Սխտորի օգուտները հայտնի են վաղուց, սակայն դրանք լիարժեք զգալու համար պետք է իմանալ, թե ինչպես ընտրել ճիշտ սխտորը։ Այս ապրանքի որակի երկու հիմնական ցուցանիշներն են կարծրությունը և չորությունը:

Ավելի լավ է ընտրել սխտորի փոքր գլուխները, քանի որ դրանք ավելի նուրբ համ ունեն և կարող են կատարելապես լրացնել տարբեր ճաշատեսակներ՝ նրանց համար որպես համեմունք հանդես գալով: Այս ապրանքի գլուխն ինքնին պետք է ունենա մեծ ատամներ և լինի առաձգական դիպչելիս:

Խստիվ խորհուրդ չի տրվում գնել արդեն ծլած սխտոր։ Այն սուր և նույնիսկ մի փոքր տհաճ համ կունենա, և դրանում ոչ մի օգտակար հատկություն չի մնա։

Որո՞նք են մանուշակագույն և սպիտակ սխտորի տարբերությունները

Սխտորի այս երկու տեսակները սննդային հատկությունների մեջ առանձնապես տարբերություն չունեն։ Երկու ապրանքներն էլ ցածր ածխաջրեր և ճարպեր են պարունակում, սպիտակուցի և բջջանյութի լավ աղբյուր են և պարունակում են նույն քանակությամբ կալորիաներ: Չնայած մանուշակագույն սխտորն ունի որոշակիորեն ավելի բարձր կոնցենտրացիաներ: