Աղիքները կաշխատեն ինչպես 20 տարեկանում. այս մթերքը կպաշտպանի շաքարախտից և կօգնի փորկապությունից

Տանձը, բացի իր հիանալի համից, հիանալի ընտրություն է սննդակարգում ներառելու համար՝ զգալի օգուտներ տալով օրգանիզմին։ Այս միրգը ոչ միայն հաճույք է պատճառում իր բույրով և համով, այլև հարստացված է կարևոր միկրոէլեմենտներով՝ այն դարձնելով առողջ սննդակարգի անբաժանելի մասը։
Տանձի բարձր մանրաթելային պարունակությունը կարևոր դեր է խաղում աղիքային տրակտի արդյունավետ աշխատանքի պահպանման գործում: Պտղի մեջ պեկտինի առկայությունը լրացուցիչ աջակցում է իմունային համակարգին։
24 գրամ պեկտինի ամենօրյա օգտագործումը օգնում է պայքարել փորկապության դեմ և օգնում է բարելավել աղիներում միկրոֆլորայի վիճակը: Գաստրոէնտերոլոգիայի ոլորտի մասնագետները խստորեն խորհուրդ են տալիս սննդակարգում ներառել տանձ, ներառյալ կարմիր սորտերը, ողջամիտ քանակությամբ՝ օրական երկու-երեք տանձը բավական է: Կարմիր տանձը պարունակում է անտոցիաններ՝ հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք, բացի իրենց հիանալի համից, նվազեցնում են շաքարախտի առաջացման վտանգը։
Բջջանյութը, որը նույնպես հայտնաբերված է այս մրգում, ոչ միայն դանդաղեցնում է ածխաջրերի քայքայումն ու կլանումը, ինչը օգնում է կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը, այլ նաև նպաստում է ընդհանուր բարեկեցությանը:
Տանձի լրացուցիչ առողջապահական օգուտները ներառում են վիտամին C, K և B-կոմպլեքսով հարուստ վիտամիններ, ինչպես նաև հանքանյութեր, այդ թվում՝ կալիում և պղինձ: Այս տարրերը ոչ միայն նպաստում են առողջ ոսկորների, մաշկի և սրտանոթային առողջությանը, այլ նաև աջակցում են իմունային համակարգի բնականոն գործունեությանը: Կարմիր տանձի մեջ պարունակվող անտոցիանները, բացի իրենց հակաօքսիդանտ հատկությունից, նվազեցնում են քրոնիկ հիվանդությունների առաջացման վտանգը, ինչպես նաև նվազեցնում են շաքարախտի զարգացման հավանականությունը։