Նշվել են հացահատիկի ամենավնասակար տեսակները

Էնդոկրինոլոգ Դիլյարա Լեբեդեւան պարզաբանել է, որ նույնիսկ հացահատիկային ապրանքների մեջ կան այնպիսիք, որոնք կարող են վնասել մարդու օրգանիզմին։
Ինչպես նշում է փորձագետը, ձավարը մանր աղացած ցորեն է։ Շիլան բաղկացած է 70% օսլայից, ուստի այն արագորեն բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, և դրա պատճառով օրգանիզմը սկսում է մեծ քանակությամբ ինսուլին արտադրել։
Արագ սննդի վարսակի ալյուրը նույնպես կարող է վնասել օրգանիզմին։ Այն նպաստում է ավելորդ քաշի և շաքարախտի առաջացմանը։ Այն գործնականում չի պարունակում օրգանիզմի համար սննդանյութեր, այդ թվում՝ մանրաթել։ Այս վարսակի ալյուրի պատճառով կարող եք շաքարախտով հիվանդանալ, ավելորդ քաշ ձեռք բերել, ինչպես նաև սրտանոթային համակարգի հետ կապված խնդիրներ ունենալ։
Բացի այդ, պետք չէ չափից ավելի օգտագործել եգիպտացորենի ցորենը, որը շատ գլյուկոզա է պարունակում։ Այս շիլան, ինչպես վարսակի ալյուրը, կարող է առաջացնել շաքարախտի զարգացում և քաշի ավելացում, բացատրում է մասնագետը Telegram-ի իր ալիքում։
Ավելի վաղ դիետոլոգ և թերապևտ Նատալյա Պավլյուկը նշել էր, որ հացահատիկները առողջ, հավասարակշռված սննդակարգի կարևոր բաղադրիչ են։ Նրա խոսքով, դրանք օրգանիզմին մատակարարում են սննդանյութեր և էներգիա։