Գիտնականը բացահայտել է ամենաառողջ թեյի գաղտնիքը՝ ոչ կանաչն է, ոչ սևը

Թեյի օգտակար հատկությունների մասին մարդկությունը գիտեր դեռևս անհիշելի ժամանակներից, սակայն ո՞ր տեսակն է ամենաօգտակարը առողջության համար։ Այս հարցը տվել է փորձարար գիտնական և թեյի բրիտանական ասոցիացիայի անդամ Թիմ Բոնդը։
Բոնդը ուլունն անվանել է ամենաօգտակարը, սակայն դա պայմանավորված է ոչ միայն թեյի առանձնահատկություններով, այլև դրա պատրաստման եղանակով։ Հետազոտողը բացատրել է, որ ուլոնգը եփվում է մասնակի ջերմության 80-85°C ջերմաստիճանում: Եփման գործընթացում թեյի տերևները ենթարկվում են մասնակի խմորման, որն ընդգրկում է եզրերը և մակերեսի մի մասը, և պահպանվում է տերևի կառուցվածքը։ Եթե պահպանվեն պատրաստման կանոնները, ապա թեյը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, պոլիֆենոլներով և թեազինեզիններով, որոնք հատուկ են այս տեսակի թեյի համար:
Հետազոտողն ընդգծել է, որ ուլունը կարելի է խմել ատամնաբուժական խնդիրների, սրտի և անոթային հիվանդությունների դեպքում։ Նա խորհուրդ է տվել խմել ըմպելիքը մարզիկներին և ակտիվ կենսակերպ վարող մարդկանց, ինչպես նաև նրանց, ում աշխատանքը ներառում է ֆիզիկական աշխատանք: Գիտնականը դա բացատրել է նյութափոխանակության արագացմամբ և մարզվելուց հետո օրգանիզմի վերականգնմամբ։