Բժիշկը նշել է ամենաալերգիկ մթերքները

Բժիշկը նշել է ամենաալերգիկ մթերքները

Ամենալերգենիկ արտադրանքը կովի կաթն է, ձուն, ձուկը, ծովամթերքը և էկզոտիկ մրգերը, ՌԻԱ-ին ասել է Մոսկվայի քաղաքային ալերգոլոգիայի և իմունոլոգիայի գիտագործնական կենտրոնի 52 քաղաքային կլինիկական հիվանդանոցի խորհրդատվական և ախտորոշիչ բաժնի վարիչ Ելենա Բոբրիկովան։ Նովոստի:

«Ամենատարածված սննդային ալերգենները ներառում են կովի կաթը, ձուն, խեցեմորթները, խեցգետինները, ձուկը և էկզոտիկ մրգերը: Ալերգիան առաջանում է, երբ իմունոգլոբուլին E (IgE), որը մարմնի իմունային համակարգի մի մասն է, միանում է սննդի մոլեկուլներին: Սա հանգեցնում է բորբոքային նյութերի արտազատմանը, ինչպիսիք են հիստամին»,- ասաց բժիշկը։

Մասնագետը հորդորեց այն մարդկանց, ովքեր արձագանքում են ծաղկափոշուն, ուշադիր լինեն մի շարք ապրանքների օգտագործման նկատմամբ, որոնք առաջացնում են խաչաձև ալերգիա։

«Այսպիսով, եթե դուք ալերգիկ եք կեչու ծաղկափոշու նկատմամբ, կարող եք ալերգիկ ռեակցիա ունենալ խնձորի և այլ կորիզավոր մրգերի, ինչպես նաև գազարի և նեխուրի նկատմամբ»,- օրինակ է բերել բժիշկը։