Ի՞նչ է տեղի ունենում ձեր օրգանիզմի հետ ընկույզ ուտելուց 1 ժամ հետո

Ի՞նչ է տեղի ունենում ձեր օրգանիզմի հետ  ընկույզ ուտելուց 1 ժամ հետո

Ընկույզները հարուստ են առողջ ճարպերով, սպիտակուցներով, վիտամիններով (օրինակ՝ E և B խմբի) և միներալներով (ինչպես մագնեզիում և ցինկ)։ Այս նյութերը սկսում են ներթափանցել օրգանիզմ, աջակցելով ընդհանուր առողջությանը։

Ընկույզը կարող է ձեզ արագ հագեցվածության զգացում տալ, քանի որ նրանք պարունակում են առողջ ճարպեր, ընդեղենն ունի ցածր գլիկեմիկ ինդեքս, ինչը նշանակում է, որ նրանք կարող են օգնել կայուն պահել արյան շաքարի մակարդակը, կրճատելով հանկարծակի սովի զգացումը։

Իր հակաօքսիդանտները և բուսական նյութերը կարող են աջակցել իմունային համակարգին, օգնելով պայքարել բակտերիաների և վիրուսների դեմ։

նկույզները կարող են օգտակար լինել սրտի առողջությանը, քանի որ նրանց պարունակած ճարպերը կարող են նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը և բարելավել արյան շրջանառությունը։

Ընդհանուր առմամբ, ընկույզների օգտագործումը օգտակար է, հատկապես, երբ դրանք միանում են բազմազան, հավասարակշռված սննդակարգին։