Էնդոկրինոլոգը նշել է սրտի և գլխուղեղի համար լավագույն սննդակարգը

Էնդոկրինոլոգը նշել է սրտի և գլխուղեղի համար լավագույն սննդակարգը

Միջերկրածովյան սննդակարգը կարող է նվազեցնել Ալցհեյմերի հիվանդության առաջացման վտանգը։ Ասել է էնդոկրինոլոգ Նատալյա Լազուրենկոն NEWS.ru-ի հետ զրույցում։

Բժիշկը բացատրել է, որ միջերկրածովյան դիետան ներառում է ձուկ և այլ ծովամթերք, ընկույզ և յուղեր, ի թիվս այլ բաների: «Այս մթերքները պարունակում են առողջ ճարպեր և մանրաթելեր, որոնք աջակցում են սրտանոթային առողջությանը և նվազեցնում շաքարախտի և նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների, այդ թվում՝ Ալցհեյմերի հիվանդության ռիսկը»,- նշել է Լազուրենկոն։

Բացի այդ, ըստ էնդոկրինոլոգի, սննդակարգում ընդգրկված մթերքները նպաստում են կոգնիտիվ ֆունկցիայի բարելավմանը, առողջ ախորժակին։

Նատալյա Լազուրենկոն ուշադրություն է հրավիրել այն փաստի վրա, որ միջերկրածովյան սննդակարգը նպաստում է երկարակեցությանը և բարելավում է ընդհանուր ինքնազգացողությունը։ «Սակայն նիհարելու համար միայն այս դիետան բավարար չէ։ Անհրաժեշտ է նաև մարզվել և պարբերաբար բուժզննում անցնել»,- եզրափակել է մասնագետը։