Սառնարանում կաղամբը կմնա թարմ և խրթխրթան. հրաշք միջոցը կազատի բորբոսից

Սառնարանում կաղամբը կմնա թարմ և խրթխրթան. հրաշք միջոցը կազատի բորբոսից

Նույնիսկ փորձառու տնային տնտեսուհիները հազվադեպ են օգտագործում ամբողջական կաղամբը միանգամից: Ամենից հաճախ կաղամբի կեսը գնում է սառնարան: Եվ երկու շաբաթ անց նրա եզրերը մգանում են և չորանում։ Բայց կա միջոց, որը կօգնի բանջարեղենը թարմ ու խրթխրթան պահել:

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի սովորական թղթե սրբիչ կամ մի քանի սպիտակ անձեռոցիկներ: Կաղամբի կեսը փաթաթեք դրանց մեջ, լցրեք տոպրակի մեջ ու հանգիստ դրեք սառնարանը։ Այս տեսքով բանջարեղենը մեկ ամիս անց դեռ  հյութալի կլինի։

Բանն այն է, որ կաղամբը խոնավություն է արձակում, բայց անձեռոցիկները կլանում են այն ամենը, ինչ ավելորդ է. ասում է Zen հեռուստաալիքի «Հաջողակ նախագիծ» հեղինակը։