Սննդաբանը պատմել է, թե որ կանաչեղենը մեծ օգուտ կբերի առողջությանը

Սննդաբանը պատմել է, թե որ կանաչեղենը մեծ օգուտ կբերի առողջությանը

Սննդաբան և բժշկական գիտությունների թեկնածու Անդրեյ Բոբրովսկին պատմել է, թե որ կանաչեղենն է ամենաառողջարարը։

Կանաչի ամենաօգտակար տեսակներից է մաղադանոսը։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ, միկրոտարրեր և վիտամիններ։ Իսկ մաղադանոսը պարունակում է ավելի շատ վիտամին C, քան կիտրոնը,- նշել է նա Սանկտ Պետերբուրգի հեռուստաալիքին տված մեկնաբանությունում։

Արժե նաև ձեր սննդակարգում ներառել կիլանտրոն: Վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով հարուստ կանաչեղենը հիանալի հավելում է ցանկացած ուտեստի համար:

Ամբողջ աշխարհում սպանախը կոչվում է «բանջարեղենի արքան»։ Այն սննդարար է, ցածր կալորիականությամբ և պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր։ Այն նաև բազմակողմանի է խոհարարության մեջ՝ լավ կլինի ինչպես հիմնական ուտեստների, այնպես էլ թեթև դիետիկ սմուզիների մեջ։ Սպանախը հարուստ է B խմբի վիտամիններով, A և K վիտամիններով: Բոբրովսկին հավելել է, որ ճաշատեսակների մեջ արժե ավելացնել նաև ռեհան և սամիթ։ Նախկինում մասնագետները խորհուրդ էին տալիս նիհարել ցանկացողներին սննդակարգում ներառել կանաչի։ Քլորոֆիլը հիանալի հակաօքսիդանտ է, որը նվազեցնում է ախորժակը և ազդում ճարպային նյութափոխանակության վրա: Սպանախը, սամիթը, թրթնջուկը, հազարը և ցանկացած երիտասարդ կանաչի ծածկում են C, K և PP վիտամինների մարդու ամենօրյա կարիքը, հայտնում է 360.ru-ն։