Սմբուկներն այլեւս երբեք չեն ունենա դառը համ. 4 պարզ միջոց այն շտկելու համար

Խոհարարները մի քանի հնարքներ են անվանել, որոնք սմբուկները կազատեն տհաճ դառնությունից. հայտնում է BelNovosti-ն։
Առաջին. Տհաճ դառը համը հեռացնելու համար պետք է սմբուկները ցանել աղով, իսկ 10-15 րոպե հետո լվանալ հոսող սառը ջրի տակ և քամել։
Երկրորդ. Պարզապես բանջարեղենը մոտ 30 րոպե թրմեք սառը ջրում, այնուհետև մանր կտրատեք, դրեք թղթե սրբիչի վրա և չորացրեք նույն կտորով:
Երրորդ. Նաև աղի լուծույթը կատարյալ է նման նպատակների համար, այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է մեկ ճաշի գդալ աղ խառնել մեկ լիտր ջրի մեջ։ Աղաջրում սմբուկները պետք է մնան մոտ 15 րոպե, որից հետո դրանք պետք է քամել։
Չորրորդ. Կարող եք մարինադ պատրաստել սոյայի սոուսից, բալզամիկի և ձիթապտղի յուղի, թթվասերի, քացախի կամ սխտորի հետ խառնած մանր կտրատած խոտաբույսերից։