Դիետոլոգը նշել է կանաչ ոլոռ ավելի հաճախ ուտելու անհրաժեշտությունը

Դիետոլոգը նշել է կանաչ ոլոռ ավելի հաճախ ուտելու անհրաժեշտությունը

Դիետոլոգ Գրեյս Դերոչան խորհուրդ է տվել կանոնավոր ուտել կանաչ ոլոռ՝ անեմիայի կանխարգելման համար, քանի որ այն պարունակում է երկաթի օրական չափաբաժնի գրեթե յոթ տոկոսը: Գրել է Today-ը։

Մասնագետը նշել է, որ 100 գրամ կանաչ ոլոռը պարունակում է 8,6 գրամ սպիտակուց և 8,8 գրամ բջջանյութ, ինչն այն դարձնում է շատ սննդարար և հագեցնող։ Բացի այդ, Դերոչիի խոսքով, այս մթերքը B, K, C վիտամինների և ֆոլաթթվի հիանալի աղբյուր է։ Այս բուսական արտադրանքը հարուստ է նաև լյուտեինով և զեաքսանտինով հակաօքսիդանտներով, որոնք օգտակար են աչքի առողջության համար:

Դիետոլոգը ոլոռի մեկ այլ ոչ ակնհայտ առավելություն է անվանել երկաթի բարձր պարունակությունը: Նրա խոսքով՝ այս մթերքի մեկ չափաբաժինը կապահովի այս միկրոտարրի օրական պահանջարկի յոթ տոկոսը։ Այնուամենայնիվ, չի կարելի չափից ավելի օգտագործել կանաչ ոլոռը, քանի որ եթե դրան սովոր չեք, այն կարող է ստամոքս-աղիքային տրակտի փքվածության և այլ տհաճ ախտանիշներ առաջացնել։

Դերոչան պարզաբանել է, որ վերամշակման ընթացքում կանաչ ոլոռի սննդային արժեքը գրեթե անփոփոխ է մնում, ուստի այն կարելի է ուտել ցանկացած ձևով՝ թարմ, սառեցված կամ պահածոյացված։