Վառ դեղին, բաց կամ մուգ. ի՞նչ կարող եք իմանալ ձվի մասին՝ ըստ դեղնուցի գույնի

Մասնագետները ռուսներին պատմել են, թե ինչի վրա է ազդում հավի ձվի դեղնուցի գույնը։ Պրակտիկան ցույց է տալիս, որ դեղնուցները կարող են լինել դեղին, վառ և նույնիսկ մուգ:
Առաջին երկու տարբերակները համարվում են նորմալ, բայց մուգ դեղնուցը ցույց է տալիս, որ ապրանքը փչանում է:
«Եթե ձվի դեղնուցը մգանում է, դա կարող է նշան լինել, որ ձուն սկսում է փչանալ կամ արդեն փչացել է», - ասում են մասնագետները:
Սակայն գույնը ոչ մի կերպ չի ազդում համի վրա։ Նույնը վերաբերում է դեղնուցի ուրվագծերի պարզությանը, օրինակ՝ անմիջապես տապակի մեջ կոտրելիս։ Որքան մաքուր է, այնքան թարմ է, բայց դեղնուցը կարող է տարածվել ֆիզիկական կամ ջերմաստիճանի ազդեցության պատճառով:
«Եթե ձվի դեղնուցը մնում է անձեռնմխելի տապակած ձվի մեջ, դա սովորաբար կարող է նաև ցույց տալ ձվի թարմությունը», - ավելացրել են փորձագետները: Դեղնուցն ինքնին օգտակար է իր բաղադրության մեջ առկա վիտամինների և միկրոտարրերի առատության շնորհիվ։ Այնուամենայնիվ, եթե արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակ կա, խորհուրդ է տրվում նվազեցնել սննդակարգում ձվերի քանակը։