Վառ դեղին, բաց կամ մուգ. ի՞նչ կարող եք իմանալ ձվի մասին՝ ըստ դեղնուցի գույնի

Վառ դեղին, բաց կամ մուգ. ի՞նչ կարող եք իմանալ ձվի մասին՝ ըստ դեղնուցի գույնի

Մասնագետները ռուսներին պատմել են, թե ինչի վրա է ազդում հավի ձվի դեղնուցի գույնը։ Պրակտիկան ցույց է տալիս, որ դեղնուցները կարող են լինել դեղին, վառ և նույնիսկ մուգ:

Առաջին երկու տարբերակները համարվում են նորմալ, բայց մուգ դեղնուցը ցույց է տալիս, որ ապրանքը փչանում է:

«Եթե ձվի դեղնուցը մգանում է, դա կարող է նշան լինել, որ ձուն սկսում է փչանալ կամ արդեն փչացել է», - ասում են մասնագետները:

Սակայն գույնը ոչ մի կերպ չի ազդում համի վրա։ Նույնը վերաբերում է դեղնուցի ուրվագծերի պարզությանը, օրինակ՝ անմիջապես տապակի մեջ կոտրելիս։ Որքան մաքուր է, այնքան թարմ է, բայց դեղնուցը կարող է տարածվել ֆիզիկական կամ ջերմաստիճանի ազդեցության պատճառով:

«Եթե ձվի դեղնուցը մնում է անձեռնմխելի տապակած ձվի մեջ, դա սովորաբար կարող է նաև ցույց տալ ձվի թարմությունը», - ավելացրել են փորձագետները: Դեղնուցն ինքնին օգտակար է իր բաղադրության մեջ առկա վիտամինների և միկրոտարրերի առատության շնորհիվ։ Այնուամենայնիվ, եթե արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակ կա, խորհուրդ է տրվում նվազեցնել սննդակարգում ձվերի քանակը։