Բժիշկը պատմել է, թե որքան ելակ կարելի է ուտել սեզոնի ընթացքում

Սեզոնի ընթացքում պետք է ուտել մոտ 10 կիլոգրամ ելակ՝ վիտամին C-ի բավարար մակարդակը պահպանելու համար, սա հատկապես կարևոր է տեսողության խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար, ՌԻԱ Նովոստիին ասել է բժշկական գիտությունների դոկտոր, պրոֆեսոր, Ռուսաստանի գիտությունների ակադեմիայի թղթակից անդամ, Պիրոգովի համալսարանի ուսումնական գործերի պրոռեկտոր Օլգա Միլուշկինան։
«Բժիշկները խորհուրդ են տալիս սեզոնի ընթացքում, որը տևում է մայիսի վերջից հարավային շրջաններում մինչև աշուն՝ ռեմոնտանտ սորտերի դեպքում, ուտել մոտ 10 կիլոգրամ ելակ։ Սա օգտակար է առողջության համար, այդ թվում՝ վիտամին C-ի բավարար մակարդակի պահպանման համար, հատկապես տեսողության խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար», - ասել է Միլուշկինան։
Նա պարզաբանել է, որ ելակը կարող է պարունակել 50-ից 100 միլիգրամ վիտամին C՝ 100 գրամի դիմաց։