Հզոր պաշտպանությամբ` պարզ միջոց. Մյասնիկովը բացահայտել է քաղցկեղի կանխարգելման գաղտնիքը

Ալեքսանդր Մյասնիկովը և հրավիրյալ մասնագետ, խոհարար Գլեբ Աստաֆիևը քննարկել են սխտորի ակնհայտ օգտակար հատկությունները և առաջարկել դրա օգտագործման վերաբերյալ խորհուրդներ:
«Սխտորը ռուսական խոհանոցի հիմնական բաղադրիչներից է։ Ինչ էլ եփենք, առանց սխտորի չենք կարող», - բացատրեց Աստաֆիևը:
Հատկապես արժեքավոր է մանր կտրատած սխտորը՝ որքան նուրբ է այն մանր կտրատած, այնքան ավելի ընդգծված է նրա համը ալիցինի շնորհիվ։
Մյասնիկովն ու Աստաֆիևը նշել են, որ սխտորն ունի հակամանրէային հատկություն։ Բացի այդ, այն ունի քաղցկեղից պաշտպանվելու ներուժ: «Ընդհանուր առմամբ, այն իմունային համակարգի ամրապնդման միջոց է՝ շնորհիվ իր բարձր հակաօքսիդանտ պարունակության և հակաքաղցկեղային հատկությունների։ Գրականության մեջ սխտորը հաճախ նշվում է որպես օգտակար դեղամիջոցներից մեկը»,- պարզաբանել է Մյասնիկովը։
Կարող եք պատրաստել սխտորի և մեղրի խառնուրդ կամ ավելացնել ֆերմենտացված կաթնամթերքի մեջ, ինչը ցածր կալորիականությամբ տարբերակ կլինի։ Արժե նաև սխտորը խորովել և համադրել ձիթապտղի յուղի հետ։ Այն կարող է օգտագործվել նաև որպես աղցանների, մսի և այլ ուտեստների համեմունք։ Տապակած սխտորն ունի մեկ կարևոր առավելություն՝ այն ավելի քիչ բուրավետ է, քան թարմ սխտորը։