Նույնիսկ դառը չի կարելի. սննդաբանը հիշեցրել է, թե ով չպետք է ուտի 1 կտորից ավելի շոկոլադ

Նույնիսկ դառը չի կարելի. սննդաբանը հիշեցրել է, թե ով չպետք է ուտի 1 կտորից ավելի շոկոլադ

Շոկոլադը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր, սակայն որոշ մարդկանց խորհուրդ է տրվում սահմանափակել դրա օգտագործումը, որպեսզի չսրեն առկա խնդիրները։

Ինչպես գիտեք, շոկոլադը պարունակում է մագնեզիում, ֆոսֆոր, վիտամիններ և հակաօքսիդանտներ։ Բացի այդ, բուժումը ազդում է դոֆամինի արտադրության վրա և բարելավում տրամադրությունը: Մթերքի մեկ շերտը վնաս չի պատճառի առողջ մարդուն. Բացառություն են կազմում ավելորդ քաշ ունեցող, լյարդի կամ սրտանոթային հիվանդություն ունեցող մարդիկ:

RIA Novosti-ին տված հարցազրույցում էնդոկրինոլոգ Քրիստինա Պոդորոժնյուկը նշել է, որ շոկոլադի չափից ավելի օգտագործումը կարող է ազդել կազմվածքի վրա։ Իսկ երբ ավելորդ քաշ կա, ուղեկցող հիվանդությունների առաջացման վտանգը մեծանում է։ Եթե ​​օրգանիզմն արդեն տառապել է այս կամ այն ​​պաթոլոգիայից, օրինակ՝ գիրություն, շաքարախտ, հիպերտոնիա, արյան մեջ բարձր խոլեստերին կամ լյարդի տարբեր տեսակի հիվանդություններ, ապա անհրաժեշտ կլինի «խստորեն վերահսկել կերած քաղցրավենիքի քանակը», զգուշացրել է նա։

Ընդհանրապես 30 գ շոկոլադը օպտիմալ նորմա է, սակայն ամեն օր սննդակարգում աղանդերը չպետք է լինի։ Նախապատվությունը պետք է տալ մուգ շոկոլադին, քան սպիտակ կամ կաթնային շոկոլադին: