Բժիշկ Մյասնիկովը մթերքներ է անվանել, որոնք կանխում են օրգանիզմի «ժանգոտումը»

Բժիշկ Մյասնիկովը մթերքներ է անվանել, որոնք կանխում են օրգանիզմի «ժանգոտումը»

Շատերը ցանկանում են հնարավորինս երկար մնալ առողջ և իրենց տարիքից երիտասարդ տեսք ունենալ: Դա հնարավոր է, եթե ճիշտ սնվեք և լավ ֆիզիկական մարզավիճակ պահպանեք:

Միաժամանակ մարմինը պետք է ստանա իրեն անհրաժեշտ բոլոր նյութերը, այդ թվում՝ պոլիֆենոլները։ Սրանք օրգանական միացություններ են, որոնք հայտնաբերված են բուսական մթերքներում: Նրանք պատասխանատու են համի և գույնի համար։

Ինչպես ասել է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի իր հեղինակային հաղորդման եթերում, պոլիֆենոլները գործում են նաև որպես պրոբիոտիկներ և հակաօքսիդանտներ, հետևաբար այդ օգտակար նյութեր պարունակող արտադրանքը զգալիորեն բարելավում է կյանքի որակը և երկարացնում այն։

Շատ հեշտ է որոշել, թե որ մթերքներն են պարունակում պոլիֆենոլներ՝ սրանք բոլորը բանջարեղենները և մրգերն են: Ընդ որում, դրանցում առկա օգտակար նյութերը տարբեր են, դա կախված է գույնից։

Երկարակյացների համար ամենահարմար մթերքը, բժիշկը նշեց, որ խաղողն է։ Դրա շնորհիվ օրգանիզմը չի «ժանգոտի», իսկ ինֆարկտի ու ինսուլտի վտանգը կվերանա։

Երկար ապրելու համար հարկավոր է պարբերաբար ընկույզ ուտել։ Օրական մոտ մեկ բուռ: Բժիշկը խորհուրդ է տվել նաև 2-3 բաժակ սուրճ խմել, քանի որ այս ըմպելիքը, ըստ նրա, հիանալի կանխարգելիչ է լյարդի քաղցկեղի։