Ինչե՞րն են օգնում խուսափել ետհարբածության վիճակից

Ինչե՞րն են օգնում խուսափել ետհարբածության վիճակից

Ալկոհոլի չափավորությունը, ինչպես նաև առատ ջուրն ու սնունդը կօգնի խուսափել ամանորյա խնջույքից հետո խումարից (ետհարբածության վիճակ): Պետք է ուշադրություն դարձնել նաեւ տոնի համար գնված ալկոհոլի որակին։ Այս առաջարկությունների մասին Lenta.ru-ին ասել է «ԼաբՔվեսթ և Քյու-Քլինիք» բժշկական ընկերության սրտաբան Օլգա Շաշկովան։

«Խումարը ախտանիշների մի շարք է, որոնք կապված են էթանոլի՝ ցանկացած ալկոհոլի հիմնական բաղադրիչի, մարմնի վրա ազդեցության հետ: Բացի էթանոլից, նյութերը, որոնք հայտնի են որպես կոնգեներներ, նպաստում են խումարի համախտանիշին: Դրանք պատասխանատու են խմիչքների համի և բույրի համար։ Ենթադրվում է, որ կոնգեներների մեծ քանակությունը հանգեցնում է ավելի ծանր խումարի: Նման նյութերի ամենաքիչ քանակությունը պարունակում է օղին, բաց գարեջուրը և սպիտակ գինին։ Կոնգեների «չեմպիոններ» են ռոմը, կոնյակը, կարմիր գինին, տեկիլան և վիսկին»,- ասել է բժիշկը։

Այնուամենայնիվ, կոնգեներների քանակը, ըստ Շաշկովայի, այն հիմնական ցուցանիշը չէ, որն ազդում է խումհարի ծանրության վրա։ Հիմնական գործոնները մնում են սպառման արագությունն ու խմած քանակությունը։

«Եթե ​​էթանոլի քանակությունը չափից դուրս է, ապա օրգանիզմին չի հետաքրքրում, թե կոնկրետ որն է եղել դրա աղբյուրը՝ 20-ամյա վիսկի՞, թե՞ մի բաժակ գարեջուր մի բաժակ օղիից հետո։ Այդ իսկ պատճառով այն կարծիքը, թե «աստիճանը չի կարելի իջեցնել», պարզապես առասպել է»,- ընդգծել է Օլգա Շաշկովան։

Ալկոհոլ գնելիս Շաշկովան խորհուրդ է տվել կենտրոնանալ որակի վրա, քան քանակի վրա: