Ո՞ր պանիրներն են վտանգավոր առողջության համար

Պանիրը շատերի սիրելի ապրանքն է։ Այն օգտակար է բոլոր տարիքի համար։ Այն պարունակում է շատ կալցիում, հազվագյուտ հակաօքսիդանտներ, որոնք պատասխանատու են նյութափոխանակության համար և կանխում են ծերացումը։ Բայց ոչ բոլոր տեսակի պանիրներն են հավասարապես առողջարար։ Որոշ սորտեր կարող են բացասաբար ազդել ձեր առողջության վրա, հատկապես, եթե դրանք չափից շատ եք օգտագործում։
1. Պանիրներ, որոնք շատ յուղոտ են
Պանրի առաջին տեսակը, որից պետք է խուսափել, չափազանց յուղոտ պանիրն է: Սրանք բարձր յուղայնությամբ պանիրներ են։ Կաթնամթերքի ճարպը, հատկապես եթե այն չափից շատ եք օգտագործում, կարող է հանգեցնել արյան մեջ խոլեստերինի բարձր մակարդակի և բացասաբար անդրադառնալ ձեր առողջության վրա:
2. Պանիրներ, որոնք շատ աղի են
Պանրի երկրորդ տեսակը, որը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել մեծ քանակությամբ, աղի բարձր պարունակությամբ պանիրներն են։ Դրանք ներառում են պանիրներ, ինչպիսիք են սուլուգունին, պարմեզանը և ֆետան: Աղը կարող է հանգեցնել արյան բարձր ճնշման, սրտի հիվանդությունների և երիկամների հետ կապված խնդիրների մեծացման:
3. Կապույտ պանիրներ
Պանրի երրորդ տեսակը, որից պետք է խուսափել, դա կապույտ պանիրն է: Սրանք պանիրներ են, որոնք կարող են պարունակել տոքսիններ, որոնք կարող են վնասակար լինել ձեր առողջության համար: Դրանք ներառում են պանիրներ, ինչպիսիք են Gorgonzola-ն և Roquefort-ը: