Կվասի օգտակար և վնասակար հատկությունները

Կվասի օգտակար և վնասակար հատկությունները

Կվասի սննդային արժեքը որոշվում է հիմնականում ածխաջրերով և օրգանական թթուներով։ Կվասի մեջ էթիլային սպիրտի չափաբաժինը աննշան է, և այն էական բացասական ազդեցություն չի ունենում մարդու մարմնի վրա։

Կվասը պարունակում է B խմբի վիտամիններ: Կվասը պարունակում է B խմբի վիտամիններ, սակայն այն չի կարելի համարել այս միկրոէլեմենտների լիարժեք աղբյուր։ Այս վիտամինների զգալի քանակություն ստանալու համար պետք է շատ կվաս խմել:

Չմոռանանք, որ կվասը նույնպես կալորիաների լրացուցիչ աղբյուր է։ Միջին հաշվով 100 մլ կվասը պարունակում է 38 կալորիա։ Կալորիականության արժեքները կարող են տատանվել 25-ից 45 կալորիա 100 մլ-ի համար՝ կախված կվասի մեջ ներառված բաղադրիչներից:

Կվասը ամենից հաճախ խմում են շոգ եղանակին։ Առաջարկվող չափաբաժինը օրական 1-2 բաժակ (200-400 մլ) է։ Կարևոր է. ըմպելիքը շատ մի սառեցրեք:

Մինչեւ երեք տարի բժիշկները խորհուրդ չեն տալիս այն մտցնել երեխայի սննդակարգում։ Որքան ուշ ներկայացվի այս ըմպելիքը, այնքան լավ։ Մարսողական խնդիրներ ունեցող երեխաների մոտ այն կարող է ցավ առաջացնել։ Տարիքը, երբ դուք կարող եք սկսել կվասը դիետա ներմուծել ավելի ակտիվ, 7-9 տարեկան է, մինչդեռ դուք պետք է ուշադիր հետևեք մարմնի անհատական ​​ռեակցիային:

Բայց ինչպե՞ս ճիշտ խմել կվասը` որպես անկախ ըմպելիք, թե՞ սննդի հետ համատեղ:Եթե ​​կվաս եք խմում, ապա ավելի լավ է այն օգտագործել սննդից առանձին։ 

Կվասը իսկապես կարող է դասակարգվել որպես խմորված մթերք, և կան որոշ օգտակար հատկություններ մարսողության համար: Բայց կվասը չի կարելի համարել դեղորայք։ Ավելին, այն սովորաբար վերացվում է բոլոր բուժական դիետաներից։ Սա արտադրանք է առողջ մարդկանց համար։