Օգուտից վնաս մեկ կումով. Որքա՞ն հաճախ կարելի է ճակնդեղի հյութ խմել

Բազուկի հյութն օգտակար է առողջության համար, սակայն այն ամեն օր խմելն անիմաստ է և նույնիսկ վտանգավոր է, զգուշացրել է սննդաբան Վիկտորյա Վիշնյակովան։
«Կարևոր է չչափազանցել հյութի վրա, քանի որ ճակնդեղի հյութը, ասենք, ինտենսիվ է: Եվ մենք հեշտությամբ կարող ենք խմել 150 մլ հյութ, որպեսզի ստանանք այն բաղադրիչները, որոնք կարող էինք ստանալ մի ամբողջ բազուկից։ Հետևաբար, ձեզ հարկավոր չէ ամեն օր մի քանի բաժակ դրանից խմել։ Առավելագույն չափաբաժինը մեկ բաժակ 200–250 մլ է, և ոչ ամեն օր։ «Շաբաթը մի քանի անգամ», - ասաց փորձագետը Էդիմ Դոմային տված հարցազրույցում:
Վիկտորյա Վիշնյակովան նշել է, որ մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով ճակնդեղ են ուտում կամ երբեմն խմում ճակնդեղի հյութ, զգալի բարելավումներ են ունենում բերանի առողջության, սրտանոթային համակարգի և ճանաչողական գործառույթների հետ կապված առողջության ցուցանիշներում:
Ճակնդեղի ամենաարժեքավոր բաղադրիչներն են թթվածաթթուն, նիտրատները, բջջանյութը և բուսական պիգմենտները բետալաինները, հավելել է մասնագետը։